به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر علیمحمد زنگانه اظهار کرد: ۹۹ درصد آب گلستان به منابع زیرزمینی متکی بوده و باید با ایجاد ساز و کارهای مناسب و فوری از تک منبعی خارج شویم.
وی بیان کرد: گلستان جزو چهار استان دارای تنش آبی شدید محسوب میشود و ذخایر طبیعی آب استان نیز به اتمام رسیده است.
استاندار گلستان افزود: برای حفظ محیط زیست و سلامت مردم استان که در معرض خشکسالی هستند باید با ورود منابع آبی جدید جنگلهای ثبت جهانی هیرکانی را نیز نجات داد.
دکتر زنگانه با اشاره به ذخیره ۶ درصدی آب در سدهای گلستان اظهار امیدواری کرد: با تایید خرید تضمینی آب در پروژه شیرینسازی آب دریا بتوانیم در دور دوم سفر رییس جمهور به گلستان این طرح را آغاز کنیم.
وی ادامه داد: بیش از ۵۰ حلقه چاه در گلستان حفر شده و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای آب آشامیدنی مردم هزینه شده است و اگر پروژههای علاج بخش و میان مدت تامین آب مردم اجرایی نشود کلیه این هزینهها با چندین برابر باید اجرایی شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این جلسه اظهار کرد: بر اساس طرح جامع ، نیاز آب شرب گلستان در افق سال 1425حدود 182 میلیون متر مکعب است که مقرر شده حدود 36 میلیون متر مکعب آن از طریق شیرین سازی آب دریای خزر تامین شود.
مطالعات فنی شیرین سازی آب دریای خزر به منظور تامین بخشی از کمبود آب شرب استان گلستان شامل تاسیسات آبگیری از دریای خزر ، نحوه شیرین سازی آب و خط انتقال به شهرهای هدف ، انجام شده و مجوزهای لازم برای استقرار آب شیرین کن نیز اخذ شده است و سیر موضوعات مقدمات اجرایی و اخذ مجوز سازمان برنامه و بودجه کشور در حال پیگیری مستمر است.