به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر ایرج حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در جلسه الگوی کشت استان با حضور استاندار گلستان اظهار کرد: در الگوی کشت استان حدود 56 هزار هکتار برای شالی در نظر گرفته شده است و این در حالی است که حدود 15 هزار هکتار اراضی نسق شالی استان است و بارگذاری از منابع آب زیرزمینی برای کشت شالی منابع آبی استان را بیش از پیش به نابودی می کشاند. مبانی برای کشت 56 هزار هکتار شالی در استان چیست؟
حیدریان با بیان اینکه 4700هکتار چغندر قند ، در الگوی کشت در استان نبوده است ، گفت: در الگوی کشت ارائه شده برای استان مدل استفاده از آب زیرزمینی ویا سطحی گزارش نشده است .
وی بیان کرد: در سند سازگاری با کم آبی بنا استان که از انتهای سال 1399 آغاز شده است، مقرر شد که در پایان برنامه 5 ساله، 117 میلیون متر مکعب در آب زیرزمینی و 19 میلیون متر مکعب در آب سطحی کاهش داشته باشیم که هم اکنون باید پایش برای میزان عملکرد انجام شود.
مدیر عامل آب منطقه ای استان تصریح کرد: الگوی کشت دستوری نیست باید کشاورز بپذیرد. ابزاری که باید آماده کنیم که کشاورز بپذیرد.
وی ضمن تاکید برای جلسه مشترک آب منطقه ای و جهاد کشاورزی در خصوص الگوی کشت و موضوعات تامین آب گفت: مقرر شده است در جلسه شورای عالی آب در کشور که در آینده نزدیک برگزار می شود، ضمن پرزنت موضوعات منابع آبی استان در خصوص الگوی کشت استان مسائل و موضوعات را مطرح تا بتوانیم الگوی کشت استان را به واقعیت نزدیک کنیم.