مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان :
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی اظهار کرد: البته شن و ماسهای که از بستر رودخانه برداشت میشود باید صرفه اقتصادی داشته باشند و اقتصادی بودن شن و ماسه با عواملی نظیر اندازه، جنس شن و ماسه و فاصله حمل و نقل سنجیده میشود.
وی افزود: رسوبات رودخانههای غرب استان گلستان اقتصادی نیست چراکه عمدتا از جنس سیلت است، اما در سمت شرق گلستان جنس شن و ماسهها از آهک بوده و صرفه اقتصادی برای حمل و نقل دارد.
او بیان کرد: متولی صدور مجوز برای برداشت شن و ماسه از معادن کوهی ، زمینهای کشاورزی و بستر رودخانههای استان اداره کل صمت استان گلستان است و این اداره کل برای برداشت از رودخانه ها بعد از تایید شرکت آب منطقهای، اقدام به صدور مجوز برداشت میکند.
مدیرعامل آب منطقهای گلستان تصریح کرد: تأسیساتی مانند پل اگر به درستی بر روی رودخانهها احداث شود رسوبات در بستر رودخانهها باقی نمیماند و به پایین دست منتقل میشود.
مهندس حسینی گفت: این درست است که متولی شن و ماسه رودخانه ها شرکت آب منطقهای نیست، اما این شرکت نسبت به تخریب بستر رودخانه حساس است و برای پیشگیری از این اتفاق به صورت دورهای بازرسان وضعیت رودخانههای استان را بررسی میکنند.
حسینی یکی از وظایف رودخانه را تغذیه سفرههای آب زیرزمینی عنوان کرد و گفت: تخریب بستر رودخانه موجب میشود این بستر به عنوان زهکش عمل کند و به جای تغذیه ابخوانها ، آبهای زیرزمینی را تخلیه و از آبخوانها به سمت خودش جذب کند.