در بازدید مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان از موسسه اصحاب رسانه عنوان شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی در دیدار با اعضای موسسه اصحاب رسانه با بیان این که در کشور و همچنین در استان دچار کم آبی هستیم اما علیرغم کم آبی ، سرانه مصرف آب در کشور ما حتی از کشورهای بسیار پر آب نیز بالاتر است ، عنوان کرد: منابع آبی استان محدود است و در خوشبینانه ترین حالت ممکن در سال های نرمال یک میلیارد و 250 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی و معادل همین مقدار هم آب سطحی داریم که با تغییرات اقلیمی اعم از سیلاب های تابستانه و خشکسالی های متوالی که هم اکنون نیز با آن مواجه هستیم باید بتوانیم مدیریت مناسبی برای این منابع آبی در استان داشته باشیم.
مهندس حسینی بیان کرد: بیش از 95 درصد منابع آب شرب استان از منابع زیرزمینی تهیه می شود وبرای حفر و تجهیز و اتصال هر چاه شرب بین 6 تا 10 میلیارد تومان هزینه می شود که می بایست مدیریت بهتری در بخش مصرف صورت گیرد تا بتوانیم بهینه تر از از منابع شرب استفاده نمائیم.
وی با بیان اینکه هزینه هر متر مکعب آب از منبع سدها حدود 5 هزار تومان و از محل شیرین سازی حدود 19 هزار تومان برای دولت هزینه بردار است، گفت: با توجه به سرانه بالای مصرف شرب در استان ضروری است بازنگری جدی در این خصوص و مصرف بهینه صورت گیرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در خصوص وضعیت لایروبی رودخانه های استان گفت: اشکال عمده در استان این است که موضوع فرسایش اراضی بالادست که منابع رسوب در استان هستند کمتر مدیریت می شود و باید مدیریت بهتری در بالادست سدها و حوضه های آبریز و آبخیز و همچنن اراضی شیبدار صورت گیرد تا لای کمتری وارد رودخانه ها و سدها شود.
مهندس حسینی افزود: نخاله های ساختمانی هم از منابع رسوب هستند که داخل رودخانه ها می شود و یک هزار و 800 کیلومتر از رودخانه ها هر سه سال یک بار نیازمند لایروبی هست.
وی تصریح کرد: کل آمار لایروبی که در استان سالانه توسط شرکت آب منطقه ای ، جهاد، شهرداریها، راه و شهرسازی و سایر دستگاههای مرتبط انجام می شود سالانه 200 کیلومتر است که نیازمند اعتبار بیشتری است.
وی تصریح کرد: در سال 1400 میزان لایروبی در دست اقدام شرکت آب منطقه ای با اعتبارات موجود حدود 100 کیلومتر است و این در حالی است که هر سال نیاز است 600 کیلومتر از رودخانه های استان لایروبی شود.
مهندس حسینی با بیان اینکه همه رسانه ها کاربرد خود را در اطلاع رسانی ایفا می کنند، گفت: مدیریت منابع آب در استان به تنهایی امکان پذیر نیست و همه اعم از مردم و دولت و رسانه ها در کنار هم می توانند در مدیریت مناسب تر منابع آب در استان نقش ایفا کنند و در این زمینه نقش رسانه های مکتوب به ویژه رسانه های بومی استان قابل توجه است.
وی افزود: متاسفانه هنوز باور کم آبی در استان وجود ندارد و باید همچنان اطلاع رسانی گسترده تر در این زمینه انجام شود تا بتوانیم این باور را نهادینه کرده و سازگاری بیشتری با کم آبی پیدا کنیم.
غلامرضا ولی پور مدیر عامل موسسه اصحاب رسانه استان و مدیر مسئول هفته نامه بامداد گلستان نیز در این جلسه با تشکر از مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در ارتباط مناسب با رسانه های استان و اطلاع رسانی منابع آب اظهار کرد: رسانه های مکتوب و بومی استان گلستان می توانند پیشران توسعه استان باشند و توجه به این رسانه ها توسط مدیران و سازمان ها اهمیت بالایی در پویایی و مانایی این رسانه ها دارند.