در بازدید مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان از خبرگزاری برنا:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان؛ مهندس سید محسن حسینی دربازدید از خبرگزاری ایرنا و گفتگو با تحریریه این خبرگزاری با اشاره به بارش های اخیر اظهار کرد: با کاهش میزان روزهای بارش ، در هر بار بارش حجم بیشتری ریزش داریم که به بصورت رگباری خواهد بود.
وی در ادامه توضیح داد: گر چه میزان بارندگی طی این مدت تغییر نخواهد کرد اما ایام بارش ها کم می شود که این موضوع به معنای وقوع بارش های سیلابی است که راهکار های کنترل آن وجود دارد و بارها مطرح شده است.
مهندس حسینی در ادامه بیان داشت: 180 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در گلستان به وسیله آبهای زیر زمینی و 70 هزار هکتار از اراضی نیز از طریق آب های سطحی آبیاری می شود که در آینده به مرور این روند به دلیل افزایش آب های سطحی به دلیل بارش های سیلابی معکوس خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان اظهار کرد: توسعه سدسازی، افزایش فعالیت های آبخیزداری ، مدیریت اراضی شیبدار ، کاهش سطوح عایق شهری و ساماندهی رودخانه های استان از جمله راهکارهایی است که می تواند به مدیریت وکاهش خطرات سیلاب در آینده استان کمک بیشتری نماید.
وی با اشاره به اینکه عملیات های آبخیزداری خوب است اما در سیلاب های با دوره بازگشت های کوتاه مدت جواب می دهد گفت: شاید بتوان گفت که تنها سیستم هشدار سیل در مواقعی که سیلاب های شدید اتفاق می افتد پاسخگوی این شرایط خواهد بود.
مهندس حسینی گفت: در حال حاضر در شهرهای ما سطوح عایق افزایش یافته است و این خود باعث ایجاد و افزایش رواناب می شود.
وی گفت: در برخی کشور ها به هر خانه تکلیف می شود تا رواناب سطوح متعلق به خانه خود را جمع آوری و با احداث چاه جاذب به کاهش آب های سطحی کمک کند.
وی بیان داشت: کشور کانادا بیشترین میزان آب شیرین را نسبت به جمعیت خود داشته و رفتار بسیار درستی در مصرف بهینه آب دارند اما در کشور ما با وجود اینکه منابع آب شیرین کمی وجود دارد اما رفتار صحیحی در مصرف نداریم.