به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی اظهار کرد: میتوان با مدیریت صحیح در مصرف آب علاوه بر حفظ معیشت، بدون آسیب زدن به درآمدهای مردم و با شناسایی و اجرای طرح ها و راهکارهای مناسب، در مصرف این ماده حیاتی صرفهجویی کرد.
وی افزود : در سال آبی گذشته ۲۹ درصد کاهش بارش باران و نزدیک به ۲ درجه افزایش دما در سطح استان داشتیم این امر باعث شد رودخانه استان حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد کمبود آب و در بخش آب ها ی زیرزمینی ۲۰ درصدکاهش پیدا کرده است .
سیدمحسن حسینی اضافه کرد: در استان گلستان ۸۶ درصد منابع آب های زیرزمینی در بخش کشاورزی، ۲ درصد در حوزه صنعت و ۱۲ درصد آن نیز به مصارف شرب و بهداشت میرسد.
سیدمحسن حسینی درخصوص تدابیر این شرکت در صرفهجویی بخش کشاورزی، گفت: ما در این راه در اولین گام به دنبال ترویج و آموزش عمومی، بعد بدنبال استفاده از روشهای نوین آبیاری و دیگری اصلاح الگوی کشت و روی آوردن به کشت گیاهان کم آب طلب هستیم.
وی گفت : میزان آب تجدیدپذیر در استان ۲.۵ میلیارد متر مکعب است که از این میزان، ۱.۷ میلیارد مترمکعب قابل برنامه ریزی است. البته در برخی سالها با توجه به شرایط خشکسالی، آب در دسترس کمتر از این مقدار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: برنامههای پیش بینی شده از سوی متولیان تهیه و توزیع آب زمانی اثربخش است که مردم نیز با رعایت الگوی صحیح مصرف آب، از اسراف پرهیز و با صرفه جویی در مصرف این ماده حیات بخش، فرصت استفاده از آب را برای نسل های آینده نیز فراهم کنند.
وی افزود : در استان گلستان با حدود ۲ نفر میلیون جمعیت، در طول سال برای هر فرد ۱۲۵۰ مترمکعب آب برای مصارف مختلف وجود دارد که این میزان از میانگین کشوری پایینتر است.
سیدمحسن حسینی اظهار کرد: یکی از فعالیتهای عمده که همیشه مورد تاکید شرکت های آب و فاضلاب نیز قرارگرفته، مدیریت مصرف با هدف کنترل و کاهش مصارف غیرضروری است.
وی در پایان درباره مصادیق مدیریت مصرف آب شرب ، استفاده از شیرهای اهرمی، استفاده از مخزن ذخیره به ازای هر واحد مسکونی و پمپ و گزارش استفاده غیر مجاز از آب را از جمله موضوعات قابل توجه مشترکین محترم در این باب نام برد.