مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، سید محسن حسینی اظهار داشت: کاهش بارش ها طی سال آبی جاری نشان می دهد سفرههای زیرزمینی عمیق و کم عمق استان به عنوان منبع اصلی تامین آب مورد نیاز حوزه های کشاورزی، شرب و صنعت، دچار افت شدید شده است.
وی از هم استانی ها به ویژه کشاورزان خواست به توصیه های کارشناسان در خصوص دوری از کشت محصولات زراعی پرآب طلب و جایگزین کردن آن با کشت محصولات کشاورزی کم آبَبر توجه کنند.
وی افزود: در حال حاضر آب شرب ساکنان گلستان از ۶۰۰ حلقه چاه تامین می شود که در فصل تابستان به دلیل استفاده همزمان چاه های آب عمیق در منطقه برای مصارف کشاورزی، افت منابع آبی شرب دور از انتظار نیست.
حسینی گفت: علاوه بر پیش بینی حفر و تجهیز چاه های آب جدید، مواردی مانند احداث مخازن جدید، ذخیره سازی شبانه آب در مخازن، سرمایه گذاری برای به سازی شبکه های فرسوده و ممانعت از هدر رفت آب نیز ضروری است.
به گفته مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان، در این استان هفت هزار حلقه چاه عمیق حفر شده که از آب بیشتر آن ها در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی بر افزایش اعتبارات استانی در اجرای طرح های مهندسی رودخانه ها در گلستان نیز تاکید کرد و افزود: این شرکت، مطالعه و اجرای طرحهای مهندسی رودخانه های استان را در دست اجرا دارد که با بهره برداری از آن ، احتمال بروز خسارت در زمان سیل تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
گفتنی است، گلستان ۲ هزار و ۸۵۰ کیلومتر رودخانه با ۴۵ رشته دارد که ۲ درصد از ۱۴۶ هزار کیلومتر روخانه های ایران را شامل می شود.
اترک، گرگانرود و قرهسو از جمله رودهای دایمی گلستان هستند که به صورت مستقیم بر حیات جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری استان نقش آفرینی می کنند.
*پیگیری برای استفاده از آب دریای خزر*
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه از پیگیری دریافت مجوز برای تامین آب مورد نیاز آبزی پروری در ۱۰ هزار هکتار از اراضی گمیشان با استفاده از منابع آبی دریای خزر خبر داد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تامین آب از دریای خزر برای پرورش آبزی پروری در سطح چهار هزار هکتار از اراضی گمیشان در دست اجرا است.
وی گفت: برای تامین آب شرب شهر گرگان نیاز به شیرین سازی آب دریای خزر داریم و منتظر صدور مجوز از سوی دستگاه های مرتبط هستیم.