در جلسه ویدئو کنفرانسی با حضور وزیر نیرو در استانداری گلستان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان گلستان، نشست کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به منظور بررسی برنامه های سازگاری با کم آبی استان گلستان به ریاست وزیر نیرو و با حضور معاونان سازمان ها و وزارتخانه های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، استاندار گلستان، مدیران شرکتهای آب منطقه ای، آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، جهاد کشاورزی، صمت و نمایندگان دیگر اعضای کارگروه برگزار شد.
استاندار گلستان در ابتدای این جلسه با اشاره به مشکلات کم آبی استان و برگزاری جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان با حضور ویدیوکنفرانسی وزیر نیرو، اظهار کرد: دو پیشنهاد مهم، یکی استفاده از آب دریا برای تامین بخشی از آب شرب مورد نیاز استان و دوم حفر ۲۰ حلقه چاه اضطراری در استان نیز مطرح شد که مورد موافقت وزیر نیرو قرار گرفت.
دکتر هادی حق شناس گفت: علیرغم اینکه استان گلستان به عنوان یکی از استانهای شمالی مطرح است و میانگین ۴۵۰ میلیمتر بارش که تقریباً نزدیک به دو برابر کشور می باشد، به دلیل وجود مشکلات جدی در حوزه زیرساختها، بر اساس مطالعات، استان گلستان جزو استانهای ناامن در حوزه آب شرب است.
در ادامه این نشست "مهندس سید محسن حسینی" مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان، به ارائه گزارشی از بخشهای مختلف این سند پرداخت و گفت: برنامه سازگاری با کم آبی استان گلستان شامل چهار بخش ارائه وضع موجود، اقدامات انجام شده، برنامه سازگاری با کم آبی و پیشنهادات است.
وی افزود: در استان گلستان 2 و نیم میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر سالانه داریم و از طرفی 2 میلیون نفر جمعیت داریم سرانه هر نفر در طول سال سرانه هر نفر 1250 متر مکعب برای مصارف شرب، بهداشت و صنعت و محیط زیست است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان با بیان اینکه استان گلستان نسبت به استان های مجاور خود کم آب است و باید میزان آب مصرفی را با آب موجود متعادل کنیم، گفت: در این جلسه مقرر شد بخشی از آب مورد نیاز تا سال 1405 به ویژه در بخش صنعت، شرب و همچنین آبزی پروری از دریا تخصیص پیدا کند که بخشی از آن با شیرین سازی و بخشی نیز بدون شیرین سازی تامین شود.
مهندس حسینی بیان کرد: در حال حاضر آبخوان های استان 16 میلیون متر مکعب کسری مخزن دارند که باید به تعادل برسد. از طرفی برای اینکه به آب قابل برنامه ریزی برسیم باید 100 میلیون متر مکعب دیگر تا پایان سال 1405 هم صرفه جویی کنیم که با برنامه ای که ارائه شد بتوانیم با صرفه جویی توسط شرکت آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی، صمت، منابع طبیعی و آب فاضلاب در انتهای 1405 به حالت تعادل و میزان 116 میلیون صرفه جویی برسیم.
در پایان پس از پاسخگویی به ابهامات و سوالات اعضای کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، برنامه سازگاری با کم آبی استان گلستان مصوب شد.