عامل اصلی تشدید سیلاب در گلستان؛ سازه‌های غیرمهندسی و میزان فرسایش رسوبات از حوضه های آبخیز

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان نسبت به عوامل تشدید سیلاب در استان هشدار داد و گفت: لزوم مدیریت کنترل سیلاب، اقدامات موثر و هماهنگ در سه حوضه آبخیز، آبریز و جمع آوری آبهای سطحی می باشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، ایرج حیدریان مدیر عامل آب منطقه ای استان با اشاره به اینکه لایروبی به تنهایی راه حل مدیریت سیلاب نیست، معضل اصلی در شمال استان را وجود پل‌ها و گذرگاه‌های غیراستاندارد دانست که بدون رعایت اصول هیدرولوژی و هیدرولیکی با ایجاد گلوگاه هایی باعث تجمع رسوبات و انسداد مسیر آب شده‌اند. تمامی این سازه‌های حادثه‌ساز شناسایی و به دستگاه‌های مربوطه اعلام شده‌اند، اما به دلیل محدودیت‌های اعتباری، اقدام موثری برای اصلاح آن‌ها صورت نگرفته است.

حیدریان بیان کرد: توپوگرافی گلستان به گونه‌ای است که رودخانه‌ها از جنوب با شیب تند آغاز شده و در شمال به شیب نزدیک به صفر درصد می‌رسند که همین امر موجب رسوب‌گذاری شدید در مناطق شمالی می شود.

وی یکی از راهکارهای اساسی در کاهش آسیب‌های سیل را اجرای طرح های آبخیز داری به منظور تله اندازی رسوبات در حوضه آبخیز دانست. 

حیدریان اشاره کرد: لزوم تعیین تکلیف 110 هزار هکتار اراضی شیب دار شرق استان که در جهت شیب شخم می زنند و در مصوبات دولت در سنوات گذشته قرار گرفته است تسریعا اقدام شود به دلیل اینکه نرخ فرسایش رسوب در این مناطق بعضا تا 6 برابر نرم فرسایش رسوب در کشور بوده و سبب کاهش عمر مفید مجاری و مخازن آبی (سدها) می شود.

کد خبر: 6689
  تاریخ خبر : 12 اردیبهشت 1405
 45
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 8
  • بیشترین بازدید همزمان : 642
  • بازدید امروز : 1,428
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 33,497,406
  • آخرین به روزرسانی : 9 تیر 1405 10:21:56
  • شناسه IP شما : 216.73.217.17

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : گلستان، کیلومتر یک جاده آق قلا، شرکت آب منطقه‌ای گلستان
  • کدپستی : 4913933165
  • تلفن : 01732687436
  • فاکس : 01732687082
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :