به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در بازدید از تحریریه خبرگزاری فارس با تبریک روز خبرنگار اظهارکرد: بخش عمده آب در استان گلستان توسط بخش کشاورزی مصرف میشود و برای بازدهی و بهرهوری بالا باید الگوی کشت در استان تغییر کند. وی ادامه داد: با واقعی کردن تعرفهها و نیز تدوین سند بهرهوری و اصلاح الگوی کشت، مدیریت مصرف بهینه آب محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: با روشهای مناسب اقتصادی، ارزش آب در سبد هزینه محصولات مختلف به دست میآید و مدیریت منابع آب بطور صحیح نهادینه میشود. حیدریان بیان کرد: ریشه اصلی ضعف حکمرانی در فقدان آمایش سرزمین است که متاسفانه یک آمایش سرزمینی درست و دقیق استانی و حتی فرااستانی نداریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: در استان فاصله تیر ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ اقدامات خوبی رقم خورد و در حوزه تأمین ۵۷۵ لیتر در ثانیه آب تامین شد و ۳۰ حلقه چاه از منابع آب زیرزمینی و ۳۳ هزار مترمکعب مخزن برای مدیریت شبکه اقدامات قابل توجهی است.
حیدریان افزود: در حوزه طرح جامعه آب شرب استان کارهای خوبی انجام شد تا فشار از روی آبهای زیرزمینی برداشته شود و به سمت آبهای سطحی یا آبهای نامتعارف مانند دریا برود.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم سد قره چای رامیان طبق ماده ۲۳ در ۱۰ مردادماه قرارداد آن را بااعتباری افزون بر ۳ هزار میلیارد تومان صادر کرد و دولت تامین منابع را پذیرفت که برای این امر امسال ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی به بحث شیرین سازی آب دریا برای دریای خزر که اولین تجربه است، اشاره و تصریح کرد: بحث شیرین سازی آب دریا، کار سنگینی است که مجوز زیست محیطی، مالی، توجیه اقتصادی فنی و مجوز نهایی از آب و فاضلاب کشور دریافت شده است و مجوز خرید تضمینی توسط سازمان برنامه ابلاغ خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان عنوان کرد: برای طرح های بزرگ که فشار را از روی منابع عمومی دولت برداریم از تسهیلات بانک توسعه اسلامی استفاده میکنیم. حیدریان بیان کرد: در مدتی که روابط دیپلماتیک با کشور عربستان نداشتیم در اقدامات سال گذشته نتوانستیم به اهداف پیش بینی شده برسیم.
وی اظهار کرد: در ماموریت که از سوی وزیر نیرو در اجلاس ریاض حضور پیدا کردیم، مجوز۳۰ ماه تسهیلات بانک توسعه اسلامی برای گلستان پذیرفته و تمدید شد.
وی بیان کرد: این اقدامات در ایجاد زیرساختها آینده روشنی را ایجاد خواهد کرد که فشار را از روی منابع آب زیرزمینی بردارد تا شرایط منابع آبی با مدیریت مصرف انجام شود.