به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، حضرت آیت ا... نورمفیدی ، با بیان اینکه خشکسالی، منابع زیرزمینی آب را به شدت کاهش داده است که این مساله چند سالی است زنگ خطر بحران آب را در استان به صدا در آورده است، گفت: در وضعیت موجود وقتی بیش از ۹۰ درصد آب ما صرف کشاورزی و حدود 5 در صد آن برای مصرف خانگی مردم استان مصرف می شود،هنوز هم دیر نشده و باید برای بحران و مهار بی رویه آب چاره اندیشی نمود.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: آب نعمتی الهی است و ما در تولید آن نقش نداریم، اما در چگونه مصرف کردن و استفاده بهینه از آن نقش اساسی ایفا می کنیم و به همین دلیل فرهنگ سازی در مصرف بهینه آب باید در اولویت اقدامات باشد.
وی افزود: خصوص مصرف بی رویه برق شاید بتوان با مشکلات زیاد و صرف هزینه بالا آن را تولید و جبران کرد اما برای آب نمی توان کاری انجام داد.
امام جمعه گرگان افزود: نیاز است تا مدیران با استعانت از فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای مشارکت مردم ، موانع را از مقابل راه برداشته و از بخش خصوصی در زمینه رفع مشکلات آب و برق حمایت و پشتیبانی کنند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان نیز دردیدار مدیران عامل صنعت آب و برق استان و جمعی از معاونین با حضرت آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گفت: 56 کشورمسلمان عضوبانک توسعه اسلامی هستند و ایران دومین سهامدار آن است.
ایرج حیدریان اظهار کرد: در اجلاس سالانه بانک توسعه، که از حدود 56 کشور عضو بانک توسعه اسلامی شرکتکنندگانی در سطح وزیران اقتصاد و مدیران اجرایی بالادستی و میانی و دیگر علاقمندان شرکت داشتند،مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان از وزارت نیروشرکت داشتند.
وی افزود: از 4 پروژه بانک توسعه که در ایران است یک پروژه طرح قره سو – زرین گل از استان گلستان است و مدیر بانک توسعه از روند اجرای پروژه در استان رضایت داشتند و طی این سفر مدیر بانک توسعه موافقت خود را برای افزایش اعتبار 50 میلیون یورویی برای پروژه های آبی استان گلستان از این بانک اعلام کردند.
حیدریان اظهار کرد: موضوع مدیریت مصرف با توجه به خشکسالی های سال های اخیر و فرا رسیدن فصل گرم از موضوعات مهم در حال حاضر است و افزایش مصرف شرب، استفاده از مصرف شرب برای دام های سبک و سنگین در استان از چالش هایی است که باید مدیریت صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته با توجه به خشک شدن چشمه آق سو در آبرسانی به شهر کلاله اقدامات موثری انجام شد که با حفر 4 حلقه چاه و احداث ایستگاه پمپاژ اضطراری بخش زیادی از مشکل شرب کلاله حل شد.
مدیر عامل آب منطقه ای استان افزود: در حوزه آب قابلیت ذخیره سازی داریم و لی قابلیت تولید نیست و در برق قابلیت تولید داریم و لی قابلیت ذخیره نداریم.