به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان دکتر ایرج حیدریان در بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم در گرگان، با اشاره به خشکسالی و تغییر اقلیم در استان گلستان، اظهار داشت: برای حل این مشکل برنامههایی را در دست اقدام داریم مانند نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی و راه اندازی سدهای در حال ساخت است.
وی تصریح کرد: آب قابلیت تولید ندارد ولی قابلیت ذخیرهسازی دارد و با وجود 3 سال خشکسالی که داشتیم منابع آب زیر زمینی دچار مشکل شدند و امیدواریم سال آبی جدید ترسالی را داشته باشیم.
دکتر حیدریان تأکید کرد: 110 هزار هکتار اراضی استان گلستان شیبدار هستند و هیچ برنامهای برای این اراضی پیشبینی و اجرا نشده، در حالی که تعیین تکلیف 110هزار هکتار اراضی شیبدار دو تاثیر مهم را به همراه دارد، گفت: سبب کنترل سیلابها و افزایش عمر مفید سازههای آبی مانند سدها است و برای این مهم در حوزه کشاورزی باید اصلاح کشت، اجرایی شود و ضمانت اجرا هم برای آن در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه براساس اعلام جهاد کشاورزی گلستان، 15 هزار هکتار نسق آب سطحی داریم، افزود: به هیچ وجه بیش از 15 هزار هکتار توجیه ندارد و با نیاز آبی زیادی که این محصول دارد، کشت هندوانه، خربزه و چغندر قند توجیه آبی ندارد و در واقع 87 درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف میشود و این باید اصلاح شود و باید به سمتی برویم که با کاهش 10 درصدی مصرف آب کشاورزی، مشکل آب آشامیدنی را حل کنیم.
دکتر حیدریان ادامه داد: در حوزه گرگانرود 76 درصد کاهش آورد و در حوزه اترک 95 درصد کاهش داشتیم و این نشان میدهد تغییر اقلیم بر استان گلستان چیره شده و این درحالی است که تنها در 23 درصد استان که آبخوان دارد مجاز به حفر چاه هستیم و برای تامین آب برخی مناطق در آن حوزه نمیتوانیم چاه عمیق حفر کنیم.