به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر ایرج حیدریان در این برنامه با بیان اینکه، با کاهش نزولات جوی، خشکسالی، افزایش درجه حرارت زمین، تغییر آبدهی چاه ها و کاهش رودخانه ها را شاهد هستیم ، گفت: بارش استان نسبت به سال گذشته و نسبت به درازمدت 20 درصد کاهش دارد. یعنی خشکسالی هواشناسی ما 20 درصد کاهش را نشان می دهد اما خشکسالی هیدرولوژیکی در گرگانرود 70 درصد کاهش آورد و در اترک بیش از 97 درصد را نشان می دهد و این یعنی ما وارد مراحل پیشرفته تر خشکسالی شده ایم.
دکتر حیدریان با بیان اینکه خشکسالی کشاورزی هم در استان رخ داده است، گفت: حتما باید تصمیم های مهمی در حوزه کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب گرفته شود تا هم کشاورزان لطمه نبینند و هم منابع آبی ما حفظ شود.
مدیر عامل آب منطقه ای استان بیان کرد: الگوی کشت به استان ابلاغ شده است اما نیاز به اصلاحاتی دارد و گلستان دیگر گنجایش کشت محصولات پرآب طلب را ندارد.
وی افزود: در استان گلستان 15 هزار هکتار نسق آب سطحی وجود دارد که فقط با آن می توان کشت برنج را انجام داد و برای کشت برنج باید جایگزینی در استان در نظر گرفته شود تا کشاورز هم ضرر نکند.
دکتر حیدریان از اجرای موفق طرح نکاشت در برخی استان های کشور نام برد و گفت: این طرح یعنی کشاورز اگر کشت کند و منجر به تولید محصول نشود خسارتش بیشتر است و خسارت عدم کشت از ظرفیت های مدیریت بحران و وزارت جهاد برای کشاورز تامین شود و منابع آبی که کشاوز در اختیار دارد برای اولویت های بعدی و تقویت آبخوان استفاده شود.