مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در برنامه روزنه:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی در گفتگو با برنامه روزنه صدای گلستان با موضوع مدیریت منابع آبی در استان و برنامه های هفته دولت گفت: امسال به دلایل خشکسالی و کاهش آب سدها و کاهش منابع آب زیرزمینی بخش زیادی از سطح زیر کشت استان حذف شد.
مهندس حسینی افزود: یکی از راهکارها برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی کاهش کشت محصولات پر آب طلب است که امسال نیز متاسفانه شاهد کشت چند ده هزار هکتاری برخی از این محصولات در استان هستیم و تنها با راهکارهای سلبی در این خصوص به نتیجه نمیرسیم. زیرا موضوع معیشت مردم در میان است که موضوع مهمی است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بیان کرد: یکی از اقدامات مناسب امسال در بحث تامین معیشت کشاورز، قیمت گذاری مناسب برای محصولاتی مانند گندم و دانه های روغنی در استان بود که باید این موضوع ادامه پیداکند و نتیجه تامین معیشت کشاورز با همین آب موجود است که اقدام مهمی است.
مهندس حسینی افزود: تا زمانی که بین اقتصاد کشاورز و منابع آب تناسب نباشد ما همیشه مجبور هستیم از راهکارهای سلبی برای صیانت از منابع آبی استفاده کنیم که تنها تا حدی جوابگوست. ضمن اینکه در صیانت از آب های زیرزمینی شرکت آب منطقه ای استان نصب کنتورهای هوشمند و بازدید گروه های گشت و بازرسی از منابع آبی نیز از جمله دیگر اقدامات است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه اظهار کرد: در هفته دولت پروژه های ما در سه محور بود که در بخش مهندسی رودخانه بالغ بر 30 پروژه لایروبی رودخانه و انهار عملیاتی شد که مجموع اعتبار آن بالغ بر 3 میلیارد تومان بود.
وی بیان کرد: در بخش تامین آب زراعی 21 پروژه با اعتبار 16 میلیارد تومان انجام شد که عمدتا مرمت و بازسازی سدهای بزرگ و کوچک مخزنی و سدهای انحرافی بود.
مهندس حسینی بیان کرد: محور سوم ، طرح های آبرسانی به برخی شهرها بود که 9 پروژه توسط شرکت آب منطقه ای استان انجام شد که اجرای این طرح در مجموع260 لیتر بر ثانیه به استان اضافه کرد و افتتاح مخزن 20 هزار متر مکعبی گرگان و 13 کیلومتر خط انتقال و حفر چاه ها از جمله پروژههای آبرسانی بود که 455 میلیارد تومان اعتبار آن بود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان ، استفاده از شیرین سازی آب دریا و گرفتن مجوز تخصیص ۷۲ میلیون متر مکعب از آب دریا برای تامین ۳۶ میلیون متر مکعب آب شیرین ، استفاده از آب سدهای استان با استفاده از سامانه انتقال آب صنعت برای شمال استان و تامین آب صنایع و ایجاد نیروگاه های برقابی کوچک مقیاس با استفاده از منابع آبی رودخانه های استان و استفاده از اختلاف ارتفاع در رودخانه های استان را از جمله راهکارهای تامین آب استان و بهره وری بیشتر از منابع آبی استان برشمردکه مطالعات آن به انجام رسیده است.