مهندس سید محسن حسینی با بیان این که باید مدیریت دیم در استان سرعت یابد، افزود: مدیریت دیم یعنی اقداماتی انجام شود تا حداکثر استفاده از بارش را انجام داده و نگذاریم آب باران از دسترس گیاه خارج شود که برای آن روش های مختلفی از جمله خاک ورزی، اصلاح شخم و غیره وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین باید با توجه به تغییرات اقلیمی نوع محصول هم اصلاح شود؛ یعنی اگر گندمی در طول دوره کاشت یک ماه بارش اتفاق می افتاد و هم اکنون به ۲۰ روز رسیده، نباید کشت آن محصول را ادامه دهیم و باید تحقیقات را به سمتی ببریم که محصولاتی سازگارتر با کم آبی کشت شود.
حسینی عنوان کرد: مرحله بعد از تحقیق، ترویج است که باید مردم را به استفاده از این محصولات و کاشت آنها قانع کنید و سپس بذر کافی به مقدار نیاز کشاورزان تولید شود و همچنین باید ادوات کشاورزی و کارخانجات فراوری هم در صورت لزوم متناسب با آن محصول تغییر یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: در اراضی آبی هم روش هایی که استفاده می شود سنتی بوده و به بیش از 100 سال پیش برمی گردد.
وی بیان کرد: بنظر می رسد روند توسعه آبیاری تحت فشار در استان به کندی جلو میرود و علاوه برآن هم اکنون شاهد هستیم به طور مثال کشاورزی که قبل از اجرای آبیاری تحت فشار از یک چاه برای 10 هکتار زمین استفاده می کرده ، پس از اجرای سیستم ، میزان صرفه جویی شده را در اراضی دیم خود بکارگیری میکند، در نتیجه در آبیاری تحت فشار صرفهجویی اتفاق نیفتاده است.
حسینی گفت: استان ما به دلیل دارا بودن آب دریا باید به سمت استفاده از این ظرفیت حرکت کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با اشاره به پرورش گیاهان شورپسند، ادامه داد: گیاه سالیکورنیا که گیاهی شورپسند بوده و میتواند برای علوفه دام و صنعت روغن کشی استفاده شود، هم اکنون در سواحل گلستان به چشم می خورد.
وی عنوان کرد: با کشت این گیاه علاوه بر این که میتوان از آن استفاده بهینه کرد، میتوان جلوی ریزگردها را هم گرفت.
حسینی اضافه کرد: هم اکنون به ۱۰۰ هکتار زمین مجوز داده ایم که این گیاه را به شکل اقتصادی در گمیشان پرورش دهد و از بخشی از آب دریا که به سمت سایت پرورش میگو می رود، استفاده کنند.
وی افزود: راه بعدی پرورش جلبک است که در برخی از کشورها استفاده از این گیاه برای تغذیه گوسفند و بز نتایج جالبی را به همراه داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: بالغ بر یک میلیارد و 330 میلیون مترمکعب از وزارت نیرو برای استفاده از آب دریا مجدد گرفته ایم که میتواند برای آبزی پروری و پرورش گیاهان شورپسند استفاده شود.