مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان خبرداد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان مهندس سید محسن حسینی اظهار کرد: در مهرماه وضعیت بارندگی گلستان نامناسب بوده و براساس ایستگاه های باران سنجی شرکت آب منطقه ای، ۲۶ میلی متر بارش داشتیم در حالی که آمار بلندمدت ۳۷ میلی متر بوده و در نتیجه ۳۰ درصد کاهش بارندگی در اولین ماه سال آبی جاری را شاهد بودیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان افزود: بر این اساس بارندگی در گرگانرود ۳۱ درصد و در اترک ۸۸ درصد کاهش یافته اما در غرب گلستان در حوضه نکارود، قره سو و خلیج گرگان افزایش بارندگی را شاهد بودیم.
وی بیان کرد: در مجموع مهر و آبان وضعیت بارندگی افزایش یافت و نسبت به میانگین بلندمدت که ۸۰ میلی متر است ، افزایش ۲۰ درصدی اتفاق افتاد و به ۹۴ میلی متر رسید.
حسینی افزود: طی دوماه اول سال بارشی جاری در گرگانرود ۱۹ درصد افزایش، اترک ۱۶ درصد، قره سو ۳۲ درصد، نکارود ۲۳ درصد و در خلیج گرگان ۴۶ درصد افزایش بارندگی را شاهد بودیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: البته پدیده دیگر افزایش دما است که متوسط بلندمدت ۱۶.۳ درجه سانتیگراد بوده اما امسال به ۱۷.۸ درجه رسید و ۱.۵ درجه افزایش دما را شاهد هستیم که این امر اثر مستقیم بر تبخیر آب دارد.
وی اضافه کرد: رواناب رودخانه ها هم با توجه به خشکسالیهای دو سه سال اخیر کاهش یافته و در برخی از رودخانه ها رواناب مناسبی نداریم و بشدت کاهش یافته اما برخی از رودخانه ها هم بودند که در آن ها 149 درصد افزایش رواناب اتفاق افتاده است.
حسینی ادامه داد: با توجه به بارشهای اخیر، کاهش میزان حجم آبی آبخوان های کم عمق جبران شده و ذخیره آبخوان ها که در اواخر سال شهریور ۲۸ درصد کاهش را نشان می داد چهار درصد افزایش یافته و به کاهش ۲۴ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان افزود: اما بارش ها در آبخوان های عمیق تاثیر قابل ملاحظهای نداشته است.
طبق گفته وی ۲۱۹ چاه مشاهده ای کم عمق و ۶۸ چاه پیزومتر عمیق در مناطق مختلف استان، میزان آبخوان های کم عمق و عمیق گلستان را اندازه میگیرند و این چاه ها در نقاطی حفر شده که عملکرد چاه های در حال بهره برداری بر روی آنها تاثیری ندارد.