معاون سازمان بازرسیکل کشوردر بازدید از سد نرماب:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مصطفی علیاصغرپور در بازدید از عملیات ساخت سد نرماب مینودشت که با همراهی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان انجام شد، اظهارداشت: سازمان بازرسی آمادگی دارد با توجه به قانون و ظرفیتی که در سطح ملی و استانی در اختیار دارد، نسبت به آسیب شناسی، طراحی و اجرای پروژهها به متولیان کمک کرده و جلوی هزینههای اضافی در اجرای پروژهها را بگیرد.
علی اصغر پور تاکید کرد: پروژههایی مانند سد نرماب با توجه به اهمیت آن در تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی استان گلستان که در مرحله نهایی کار قرار دارد باید سریعتر به سرانجام برسد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای گلستان با بسیار مهم دانستن اثرگذاری سد درحال ساخت نرماب چهل چای مینودشت دربخشهای مختلف از جمله کنترل سیلاب و تامین آب آشامیدنی پایدار ۵۵۰ هزار نفر ، برلزوم اهتمام ویژه دولت در تسریع این پروژه ملی تاکید کرد و گفت: همکاری بیشتر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان جهت صدور مجوز قطع درختان جنگلی کاسه سد ضرورت دارد که درصورت صدور مجوز، پیمانکار سد نسبت به ریشه کنی درختان و جابجا کردن خاکها جهت آماده شدن بستر سد برای آبگیری اقدام خواهد کرد.
مهندس سیدمحسن حسینی گفت: تاکنون برای این سد مخزنی که بدنه آن ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ۱۲ هزار میلیارد ریال هزینه شده و تکمیل آن به ۳۴ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان ادامه داد: علاوه بر ۱۲ هزار میلیارد ریالی که تاکنون برای سد نرماب چهل چای مینودشت هزینه شده، ۵ هزار میلیارد ریال هم پیمانکار هزینه کرده که در قالب دیون باقی مانده است با این حال تکمیل این سد مهم با احتساب دیون پیمانکار به ۳۴ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
وی اضافه کرد: در جریان سفر ۱۳ اسفند سال قبل رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به گلستان برای تکمیل سد نرماب مینودشت ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای سه سال مصوب شد که تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
مهندس حسینی، بیشترین هزینه مورد نیاز برای تکمیل سد و شبکههای آن را استملاک اراضی درون کاسه سد و جابجایی سه روستای باقی مانده با جمعیت تقریبی ۷۰۰ خانوار دانست و گفت: از ۵۶۰ هکتار زمین مورد نیاز مخزن سد تا کنون ۲۷۰ هکتار آن تامین شد.
وی ادامه داد: برای جابجایی سه روستای "محمدزمان خان، پس پشته و باقرآباد" به افزون بر ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.