مدیرعامل آب منطقه ای گلستان عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، سید محسن حسینی در دیدار با تحریریه خبرگزاری مهر در استان گلستان به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: طبق برنامه جامع آب شرب استان در افق ۱۴۰۴، سهم آب زیرزمینی به دلیل کاهش کیفیت و کمیت آن کمتر شده و سهم آب سطحی افزایش خواهد یافت و به دلیل کمبودهای موجود به سمت شیرین سازی آب دریای خزر خواهیم رفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان بیان کرد: سهمیه در نظر گرفته شده برای شیرین سازی آب دریای خزر ۳۶ میلیون مترمکعب بوده که از سال ۹۸ مجوز آن را پیگیری کردیم و در سال ۱۴۰۰ برای ۱۶ میلیون مترمکعب آب شیرین سازی شده به ما مجوز داده شد.
وی اضافه کرد: در انتهای شهریور ماه ۱۴۰۰ از سوی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مطالعات لازم به شرکت آب منطقهای سپرده شد . در بهمن ماه سال گذشته، مطالعات شامل جانمایی، مدلهای مالی وزیست محیطی و غیره را تحویل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور داده و بعد از بررسی مصوب شد و در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب کشور در حال مسائل سرمایه گذاری و مانند آن است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان افزود: اخیراً هم مجوز ۲۰ میلیون مترمکعب باقیمانده سهمیه استان، توسط وزارت نیرو صادر شده است.
حسینی توضیح داد: محل برداشت آب در محدوده خواجه نفس بین خلیج گرگان و تالاب گمیشان در داخل دریا بوده و روش هم «برداشت از دریا» است که ۱۱ کیلومتر خطوط انتقال در داخل دریا ایجاد شده و آب شیرین کنها در ساحل چارقلی قرار میگیرند و خط انتقال پساب به نقطه دیگر هم باید اجرا شود.
طبق گفته مهندس حسینی برای خطوط انتقال نیز سرمایه گذاری لازم است که توسط بخش خصوصی و یا دولت باید اجرا شود که به تبع آن قیمت آب متفاوت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با اشاره به مبلغ سرمایه گذاری، گفت: در صورت اخذ سرمایهگذار با توان مالی بالا، پروژه ظرف مدت سه سال قابلیت اجرا دارد و این اولین آب شیرین کن دریای خزر در شمال کشور خواهد بود.