به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای، مهندس سیدمحسن حسینی در دیدار با رئیس و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی گلستان بیان کرد: طبق برنامهریزی انجام شده و در صورت جذب کامل اعتبار مورد نیاز این طرح تا سه سال آینده به پایان خواهد رسید.
وی ادامه داد: پیشنهاد تخصیص اعتبار برای علاج بخشی سد وشمگیر به هیات دولت داده شده تا در مصوبه های سفر پیشرو به گلستان قرار بگیرد.
به گفته وی سد و شمگیر با ۵۲ سال قدمت دارای یک مخزن اصلی و سه مخزن فرعی ظرفیت ذخیره سازی ۹۵ میلیون مترمکعب آب بوده است اما طی سالیان اخیر با ورود رسوب به داخل مخزن سد ظرفیت آن به ۲۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
حسینی گفت: طرح علاج بخشی سد وشمگیر تاکنون به پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد رسیده و با انجام آن ظرفیت ذخیرهسازی آب از ۲۰ میلیون به ۳۷ میلیون مترمکعب افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با اشاره به تغییر اقلیم در کشور و استان خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری در حوزه سدهای استان برای کنترل سیل و تامین نیاز استان از طریق آبهای سطحی در بخش شرب، صنعت و کشاورزی ضروری است.
وی رسوب گذاری را از چالش مهم سدهای در حال بهره برداری گلستان اعلام کرد و گفت: به عنوان نمونه سد گلستان در شرق استان با ظرفیت ۸۶ میلیون متر مکعب آب در سال ۷۹ مورد بهره برداری قرار گرفت که اکنون ظرفیت این سد به خاطر ورود رسوب به ۴۶ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
مهندس حسینی بر مدیریت سیلاب ها با سرمایه گذاری بیش از گذشته و هماهنگی دستگاه های مرتبط با اجرای طرح های آبخیزداری، افزایش پوشش گیاهی در ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شیب دار و مهندسی رودخانه ها تاکید کرد.
وی از پیشرفت فیزیکی فعلی ۹۲ درصدی بدنه سد نرماب مینودشت خبر داد و گفت: این سد با هدف جمع آوری آب های سطحی رودخانه های نرماب، چهل چای و خرمارود جهت تامین آب شرب ۵۵۰ هزار نفر از ساکنان شرق استان، تامین ۱۰ میلیون متر مکعب آب بخش صنعت و تامین بخشی از آب زراعی زیر دست سد در دست ساخت است.
وی همچنین ساخت سد آقدکش در آق قلا با هدف مهار سیلاب و ظرفیت ذخیره سازی آن را از دیگر طرح های مهم شرکت برشمرد و افزود: دریافت ردیف اعتباری برای ساخت سد میرداماد در گرگان و سد قره چای ای رامیان و اجرای عملیات آن ها در سال ۱۴۰۱ از دیگر برنامه های ساخت سد در گلستان است.