در بازدید مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از سد وشمگیر عنوان شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، حمیدرضا جانباز در بازدید از سد وشمگیر استان گلستان اظهار داشت: یکی از راهحلهای برطرف شدن این مشکل، افزایش ذخیره آب مورد نیاز سد در مخزن اصلی و مخازن فرعی است.
وی با بیان اینکه این سد در تامین آب کشاورزان منطقه و جلوگیری از تخریب سیلاب نقش اساسی و مهم دارد گفت: تامین آب مورد نیاز سد وشمگیر و حل مشکلات آن نیازمند بودجه و اعتبارات ویژه است که تلاش داریم با استفاده از اعتبارات خشکسالی و سیلاب مشکلات موجود این منطقه را در بخش کشاورزی که به منابع آبی سد گره خورده است مرتفع نمائیم.
جانباز ادامه داد: گزارش این سد شامل مشکلات موجود و راه حل های اساسی رفع آن برای تصمیمگیری و تامین اعتبار مورد نیاز تحویل وزارت نیرو خواهد شد.
وی اظهار داشت: در مناطقی که کیفیت آب شرب مطلوب نیست چاه آب جدید حفر می شود و تلاش می کنیم با شیرین سازی آب های لب شور در برخی مناطق آب شرب و سالم تحویل مردم دهیم.
*افزایش سرریز سد وشمگیر با استفاده از سازه لاستیکی*
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای در بازدید از سد وشمگیر ، اظهار کرد: بخشی از شبکه وشمگیر از مخازن اصلی و بخشی نیز از مخازن فرعی آب می گیرند. ظرفیت مخازن اصلی و فرعی سد وشمگیر از ۹۵ میلیون متر مکعب اولیه به ۲۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته که در برنامه علاج بخشی ، تا کنون به ۳۷ میلیون متر مکعب رسیده است و مهم ترین برنامه علاج بخشی برای سد ، افزایش تراز سرریز با استفاده از سازه لاستیکی است.
مهندس حسینی افزود: تعمیر و خرید ایستگاه های پمپاژ سد از برنامه های ما در سال جاری است، زیرا، حجم مفید سد به پایان رسیده است، و باید این ایستگاه های پمپاژ تعویض شود. که ایستگاه های پمپاژ ساحل راست سفارش داده شده و در حال ساخت است.
وی افزود: سال گذشته اعتبار سد 9 میلیارد تومان بود که در سال جاری به 15 میلیارد تومان افزایش یافته است ولی برای اقدامات عاجل سال جاری 150 میلیارد تومان از محل خشکسالی ها و یا سیلاب تخصیص داده شود که قابلیت جذب توسط آب منطقه ای وجود دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان اینکه، یکی دیگر از اولویت های ما در بحث علاج بخشی سد، تکمیل مخزن شماره 4 است، گفت: افزایش سرریز سد 2 سال طول می کشد. که با افزایش سرریز، 12 میلیون متر مکعب به حجم مخزن اصلی اضافه می شود و به 22 میلیون متر مکعب می رسد.
حسینی بیان کرد: از سد بوستان تا دریا 250 میلیون متر مکعب در یک سال نرمال لازم داریم که بخشی از آن تلفات رودخانه، بخشی آب بندان ها و بخشی نیز در بخش زراعت مصرف می شود. در سال جاری تنها آب موجود 115 میلیون متر مکعب بود که به علت خشکسالی و کاهش بارش ها در همه بخش های آبی دچار مشکل بودیم.
وی افزود: توزیع آب سدها در هر سال توسط کارگروه توزیع آب سدها با مشارکت همه نهادهای ذیربط انجام می شود که طبق تصمیم این کارگروه امسال قرار بود کشت تابستانه انجام نشود ولی برخی کشت انجام داده و متضرر شدند.
در ادامه بازدید مهندس جانباز از روستای گوگ تپه مقرر شد، برای حل مشکلات شرب این روستا، احداث یک حلقه چاه آب ویژه این روستا حفر شود.