به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان ، مهندس حسن فرازجو در ادامه تشریح کرد : تغییرات آب و هوایی ، عملیات کشاورزی ناپایدار ، معدن کاوی نادرست و اقدامات عمرانی غیر اصولی ، قطع درختان و شکار بی رویه می تواند صدمات زیادی به تنوع زیستی کره زمین وارد کند. علاوه بر این ، تغییر کاربری اراضی و پوشش گیاهی و بلایای طبیعی ، از بین رفتن تنوع زیستی را تسریع می کند و به ایجاد یک محیط شکننده منجر می شود. عموما در روز جهانی زمین پاک به مباحث تغییرات اقلیمی ، دانش زیست محیطی و آموزش آن ، جامعه و مشارکت های مردمی ، حفاظت و احیای اکوسیستم ها و آلودگی های محیط زیست پرداخته می شود.همچنین حفاظت و احیاء اکوسیستم ها در مقابل اثرات ناشی از آلودگی آب و هوا و دیگر آلودگی ها ، اصل کلیدی سازمان ملل در دهه احیاء زیست بوم ها ( 2021-2030 ) می باشد.
وی گفت : شرکت آب منطقه ای گلستان با مطالعه و ارزیابی زیست محیطی احداث سدهای بزرگ و سایر طرح های مهم توسعه منابع آب و اخذ مجوزهای لازم ، در راستای کاهش اثرات زیست محیطی پروژه های عمرانی و حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زمین با رویکرد توسعه پایدار، اقدام می نماید.
فرازجو توجه به حفاظت و احیاء رودخانه ها ، مدیریت دشت های سیلابی با تعیین حد بستر و حریم رودخانه ها و تالابها ، شناسایی آلاینده های منابع آب و مطالعات کیفی مرتبط ، فرهنگ سازی و آموزش عمومی ، مقابله با آبخوان خواری و رودخانه خواری ، رعایت اصول مدیریت سبز و توجه بیشتر به بهینه سازی مصرف آب و انرژی و مدیریت پسماند را از جمله دیگر اقدامات شرکت آب منطقه ای گلستان در راه داشتن یک زمین پاک و محیط زیست سالم دانست.
وی در پایان گفت : در مجموع ، استفاده پایدار از منابع موجود و تدوین برنامه مدیریت به هم پیوسته حوضه های آبریز ، حرکت موثری در بهبود شرایط محیطی می باشد لذا سعی بر آن است تا در مطالعات فنی طرح های توسعه منابع آب به جنبه های مختلف علوم زمین ، توجه نموده و با رعایت دستورالعمل های مربوطه ، در جهت شعار احیای زمین - افزایش بهره وری برای توسعه پایدار ، گام برداشته شود.