به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، در این بازدید مدیر عامل این شرکت اظهار کرد: در مجاورت رودخانه اترک مرزی ضمن بهبود شرایط استحصال اب ، تاسیساتی را طی دو دهه گذشته ایجاد کرده ایم تا بتوانیم حقابه رودخانه اترک را قبل از خارج شدن از کشور به نحو شایسته و عادلانه و طبق توافقنامه بین دو کشور دوست و همسایه استفاده نمائیم.
مهندس سید محسن حسینی افزود: یکی از این تاسیسات سد دانشمند است که با هدف توسعه بهره برداری از رودخانه اترک مرزی، ذخیره سازی سیل و کنترل سیلاب شهر اینچه برون و منطقه پیرامون، کاهش رسوب ورودی به دریاچه های مجموعه آلاگل و بهبود طول عمر آنها، توسعه کشاورزی و اقتصادی و اجتماعی منطقه مرزی ساخته شده است .
وی تصریح کرد: رودخانه اترک یک رودخانه سیلابی است و در سیل سال قبل آسیب دیده و نیاز به اعتبارات حوادثی برای بازسازی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در ادامه گفت : رودخانه اترک رودخانه ای پیر و پر رسوب است و در همه فصل های سال آب ندارد که لازم است برای بهره برداری کامل 50 درصدی حق السهم ایران در سیلابها تاسیسات آبی مرزی بهینه شود.
مهندس حسینی افزود: تالاب - سدهای آلاگل و آلماگل نیز در حال حاضر به واسطه تاسیسات آبی که در مرز و مجاور این دو تالاب - سد ایجاد شده است و لایروبی به موقع کانال آبرسان از سد دانشمند در طول سال همواره حقابه لازم را در دارند و کمتر مانند گذشته دچارخشکسالی شده اند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری گلستان نیز در این بازدید، چنین بازدید هایی برای اطلاع از وضعیت موجود منابع آب استان و تاسیسات آبی و مشکلات احتمالی مفید خواند.
دکتر احسان مکتبی اظهار کرد: معاونت سیاسی و امنیتی استانداری همه تلاش خود را برای مرتفع کردن مشکلات این بخش و استفاده بیشتر از حقابه رودخانه اترک و همچنین تقویت همکاری با کشور همسایه ترکمنستان انجام خواهد داد تا بتوانیم هم در زمان سیلاب ها کمترین خسارت را در این منطقه دیده و هم از حقابه رودخانه بهره مند شویم.