سرپرست شرکت آب منطقه ای گلستان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز استان اظهار کرد: این 1400 متر مکعب همه آبی است که یک گلستانی در اختیار دارد تا بتواند برای مصارف شرب، صنعت، آبزی پروری، محیط زیست و غذایی که مورد نیاز او در سال است ، استفاده کند.
وی با بیان اینکه با توجه به کمبود آب ناچار به صرفه جویی هستیم، گفت: بیش از 85 درصد آب مصرفی در استان در بخش کشاورزی مصرف می شود و راههای صرفه جویی بخشی مدیریتی ، بخشی سازه ای و بخشی فرهنگی است.
مهندس حسینی تصریح کرد: آنچه در بخش سازه ای صرفه جویی تکلیف ماست ، احداث شبکه های آبیاری و زهکشی است که در استان گلستان باید احداث بشود. در حال حاضر 250 هزار از اراضی استان آبی است که 180 هزار هکتار توسط چاه ها و 70 هزار هکتار هم توسط آب های سطحی آبیاری می شود.
وی افزود: از این مقدار اراضی مصرف کننده آب های سطحی نزدیک به 30 هزار هکتار مجهز به شبکه های آبیاری مدرن هستند و 40 هزار هکتار دیگر شبکه های سنتی و تلفیقی است. برنامه در حال اجرای شرکت آب منطقه ای در این بخش 20 هزار هکتار شبکه مدرن است که عملیات اجرایی آن آغاز و امیدواریم که در برنامه ای 4 ساله بتوانیم 20 هزار هکتار را به نتیجه برسانیم و مطالعات18 هزار دیگر نیز تمام شده است که قرار دارد که در صورت وجود اعتبار، آن را شروع می کنیم.
وی افزود: در شبکه قره سو زرین گل که حدود 14 هزار هکتار است و عملیات اجرایی آن بتازگی آغاز شده است، تا انتهای کار جلو می رویم و تا داخل مزرعه آبیاری کاملا تحت فشار انجام می شود.
مهندس حسینی افزود: منابع تامین آب شرب شهرها ، در حال حاضر حدود ۹۵ درصد از آب زیرزمینی است و به دنبال استفاده از آب سطحی نیز هستیم. سد نرماب که حدود 550 هزار نفر از مردم شرق استان به ویژه روستاهای مرزی از آب آن بهره مند می شوند در مراحل انتهایی احداث است و سد شصت کلا در گرگان و قره چای در رامیان برای مصارف شرب در دست پیگیری است.
وی در خاتمه افزود: با راه اندازی پویشی در سطح ادارات دولتی و جمع آوری آب باران از بام آنها می توان از این آب برای مصارف غیر شرب استفاده کرد که خوب است این کار ترویجی توسط دولت انجام شده و یکی از راه های صرفه جویی به مردم شناسانده شود.