به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان در این دیدار که فرماندار آزادشهر نیز حضور داشت ، مدیران شرکت آب منطقه ای گلستان گزارشهایی از سیمای آب و طرح های عمرانی در دست اجرا در این دو شهرستان ارائه کردند.
سرپرست شرکت آب منطقه ای گلستان در این دیدار گفت: حدود 7500 هزار حلقه چاه مجاز و غیر مجاز در دو شهرستان آزادشهر و رامیان وجود دارد که چاه های غیر مجاز در مجموع حدود 20 درصد آب را مصرف می کنند، اما تعداد آن ها زیاد است.
وی بیان کرد: حدود 200 میلیون متر مکعب از آب های زیرزمینی 2 شهرستان استفاده می شود، که حدود 40 میلیون متر مکعب در بخش چاههای بدون پروانه است که هر چند بودنشان برای سفره مشکل خاصی ایجاد نمی کند چرا که آبدهی کمی دارند و از سفره های کم عمق تغذیه می شوند، اما موجب کاهش آبدهی چاه های مجاور خود و ضرر و زیان چاهداران مجاز می شوند.
مهندس حسینی افزود: برخی از این چاه ها واجد پروانه دادن هم هستند مشروط بر اینکه در قالب تخصیص بوده و ضرر حریمی برای مجاورین خود نداشته باشد. که تاکنون تعداد زیادی ثبت نام کرده و تعیین تکلیف شده و تعدادی نیز علیرغم اطلاع رسانیها ، ثبت نام نمی کنند که دلیل این موضوع مشخص نیست.
وی بیان کرد: سد قره چای رامیان ، آب شرب شهرستان آزادشهر و رامیان و بهسازی انهار سنتی فندرسک که در پکیج 2 طرح قره سو – زرین گل قرار دارد ، از مهم ترین موضوعات بخش آب این 2 شهرستان است.
مدیر امور منابع آب شهرستان آزادشهر و رامیان نیز در این جلسه اظهار کرد: در مجموع دو شهرستان از لحاظ آب زیرزمینی 3300 حلقه چاه مجاز داریم که 160 میلیون متر مکعب آب را تخلیه و برداشت می کنند.
مهندس جواد تیموری افزود: 2900 حلقه چاه فاقد پروانه فرم 1 در این 2 شهرستان داریم و 1300 حلقه چاه های مشمول فرم 5 هم داریم که توسط کشاورزان استفاده می شود.
500 کیلومتر رودخانه ، تعداد 12 سد انحرفی و 15 سد کوچک مخزنی و آب بندان در این دو شهرستان وجود دارد و با توجه به اینکه منابع و مصارف آب ما همخوانی ندارد موضوع مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی باید مورد توجه باشد.
وی افزود : رعایت الگوی کشت و افزایش آبیاری نوین می تواند در صرفه جویی آب کشاورزی و افزایش راندمان موثر باشد. طرح های تامین آب مثل سد قره چای رامیان، پروژه انتقال سهم آب کشاورزان منطقه فندرسک و زرین گل، آبرسانی آب شرب به شهرها ، تکمیل سدهای کوجک مخزنی فاضل آباد و وامنان ، تامین اعتبار طرح های مهندسی رودخانه از جمله مواردی است که در شهرستان نیاز به مساعدت اعتباری هستیم .
فرماندار شهرستان آزادشهر نیز در این جلسه باتشکر از لایروبی رودخانه های این شهرستان اظهار کرد: آب شرب شهرستان آزادشهردچار مشکل است و نیازمند مساعدت در این زمینه هستیم.
دکتر حسینی با برشمردن برخی نیازهای آبی شهرستان ، به تعدادی از درخواستهای سرمایه گذاری که نیازمند توجه بیشتر آب منطقه ای است اشاره کرد.
نماینده مردم شهرستان های آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: تعامل دولت و مجلس با یکدیگر از جمله در بخش اقتصادی، گرهگشای مشکلات کشور است و این دو قوه بدون کمک یکدیگر نمیتوانند موفق شوند
مهندس کوهساری افزود: شهرستان آزادشهر با مشکل آب شرب مواجه است و تقاضای ما این است از محل آب شرب سد نرماب تخصیصی برای شهرها و روستاهای آزادشهر داشته باشیم.
وی بیان کرد: تامین آب برای دامداری های صنعتی، تکمیل مخزن 5 هزار متر مکعبی آب شرب آزادشهر و استفاده از ظرفیت اداراتی مانند منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در مشارکت برای اجرای طرح های مرتبط مانند آبخیزداری و احداث آب بندان ها می تواند در روند توسعه شهرستان موثر باشد.