سرپرست شرکت آب منطقه ای گلستان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی اظهار کرد: ورود مواد شیمیایی شویندهها به آبهای زیرزمینی و آلوده شدن بخشی از آب شرب و مصرفی مردم نگرانی بسیاری به وجود آورده است.
وی افزود: برای جلوگیری از آلودگیهای روزافزون حاصل از این نوع پاککنندهها، لازم است استفاده از مواد شوینده مقاوم در برابر تجزیه بیولوژیکی (شویندههای سخت) کاهشیافته و مصرف مواد شوینده نرم با ساختمانهای راست زنجیر سوق داده شود که این مهم نیز با آگاهی بخشی و آموزش بانوان خانهدار و اعمال مدیریت از سوی آنان حاصل می شود.
مهندس حسینی بیان کرد: مواد ترکیبی در چرخههای طبیعت به وسیله باکتریها تجزیه میشوند. بهعنوان مثال مولکولهای چربیهای موجود در طبیعت که صابون معمولی را از آنها میسازند، شاخه جانبی در زنجیره هیدروکربنی ندارند و بهوسیله باکتریها تجزیه میشوند ولی برخی از شویندههای سنتزی مشتق شده از مواد شیمیایی نفت، دارای شاخه جانبی در زنجیره هیدروکربنی هستند و به آسانی توسط باکتریها تجزیه نمیشوند و تجزیهناپذیرند. از این رو، باقی ماندن و تراکم این مواد غیرطبیعی در طبیعت، سبب آلودگی روزافزون آبهای سطحی و زیرزمینی میشود.
وی افزود: تولید بو و طعم نامطبوع در آب، تجمع کف بر روی آبهای سطحی و جلوگیری از عمل اکسیژنگیری آب ، اشکال در امر انعقاد و تهنشینی و صاف کردن آب، کاهش مواد معلق آب در حضور شویندهها بهصورت دلخواه ، عدم امکان حذف اثرات سمی بر موجودات زنده مانند انسان، موجودات آبزی و گیاهان و ایجاد واکنش فیزیولوژیکی در بدن مصرفکننده آب آلوده برخی آثار سوء حیاتی شویندهها بر آب است.