به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر هادی حق شناس در این بازدید که ظهر شنبه ۳۰ فروردین انجام شد گفت: درپی وقوع سیل سال گذشته وایجا دمشکل درورود آب ازسمت گرگانرود وقره سو به سمت دریا و خلیج گرگان درهمان مقطع لایروبی مصب رودخانه های منتهی به دریا مصوب گردید.
وی افزود: این لایروب با استفاده از منابع داخلی استانداری گلستان تهیه شده و ظرف مدت یک ماه آتی پس از نصب، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
استاندار گلستان یادآور شد: پس از لایروبی دهانه رودخانه های قره سو و گرگانرود می توان با هماهنگی محیط زیست ، نسبت به لایروبی رودخانه های دیگر و حتی خلیج گرگان اقدام کرد.
سرپرست شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این بازدید اظهار کرد: در رودخانه های پیر ، بار رسوبی زیادی از بالادست وارد رودخانه می گردد ولی به دلیل این که رودخانه وارد دشت شده و شیب آن کم می شود، رسـوبات
برجای می ماند . گسترده شدن دلتای رودخانه در مصب آن و یا وارد شدن بار رسوبی زیاد از یک شاخه فرعی به آبراهه اصلی رودخانه ها و یا وجود موانعی مانند پل ها نیز مواردی از عوامل تاثیرگذار بر رسوبگذاری بیشتر در رودخانه ها هستند .
مهندس سید محسن حسینی افزود : رودخانه های پیر نیازمند لایروبی مداوم هستند و با توجه به گسترش شهرها و روستاها و تاسیسات اقتصادی در پیرامون و یا مناطق تحت تاثیر رودخانه های پیر در دشت ها و جلگه ها ، نیاز به لایروبی بیش از ادوار گذشته احساس می شود .
وی ادامه داد : یکی از محورهای ۸ گانه عملیات مهندسی رودخانه ، "لایروبی" است و عملیات لایروبی در کاهش و جلوگیری از سیلاب های متعارف و با دبی برگشت های نسبتا کوتاه ، تاثیر دارد و مانع از بیرون زدگی سیلاب به اراضی پیرامون خود می شود .
مهندس حسینی افزود : بسته به عواملی مانند درشت دانه ، ریز دانه یا لجنی بودن رسوبات ، عرض رودخانه ، محل قرار گیری رودخانه در نقاط جمعیتی یا خارج از آن ، و مسائل دیگر ، شیوه و هزینه های لایروبی تفاوت دارد و عمل لایروبی رودخانه ها با استفاده از ماشین آلاتی مانند بیل مکانیکی چرخ زنجیری و چرخ لاستیکی ، بلدوزر ، لودر ، بیل مکانیکی تراکتوری(بکهو) ، مینی لودر(باب کت) ، دراکلاین ، قایق لایروب ، کاتر ساکشن و ... صورت می گیرد.
سرپرست شرکت آب منطقه ای گلستان در خاتمه گفت : حدود ۱۸۰۰ کیلومتر از رودخانههای استان که عمدتا در بازه رودخانه های پیر طبقه بندی می شوند و نیز مقاطعی از رودخانه های بالغ ، حداقل هر ۳ سال یک بار نیاز به لایروبی دارند ، به عبارت دیگر ، لازم است هر سال حدود ۶۰۰ کیلومتر از رودخانه های استان که در مناطق مختلفی مانند شهرها ، روستاها ، اراضی کشاورزی ، مراتع ، بالادست پل ها و دیگر سازه های تقاطعی و مصب رودخانه ها جریان دارند ، لایروبی شود که امیدواریم با تامین اعتبار برای دستگاههای مختلف اجرایی مرتبط ، این امر بطور پیوسته صورت گیرد.