مدیر عاعل شرکت آب منطقه ای گلستان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس علی نظری در نشست تخصصی با عنوان " خلیج گرگان؛ تالاب میانکاله ، فرصت ها و تهدید ها" که با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، اظهار کرد: خلیج گرگان بر اثر پسروی آب دریا دچار مشکل شد و فعالان محیطزیست و کارشناسان از این بحران به وجود آمده نگران شده و ما صداهای انجمنهای مردمی و گفتمان های تخصصی و غیرتخصصی را شنیدیم.
وی افزود: در مورد موضوع خلیج گرگان آیت ا... سید کاظم نورمفیدی ، نماینده ولی فقیه در استان گلستان نیز در راستای حساسیت موضوع پیگیری های زیادی داشتند که جای تشکر و تقدیر از ایشان دارد.
مهندس نظری افزود: سال 95 طرح نجات خلیج گرگان در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به تصویب رسید و در ادامه برای اینکه بتوانیم از عهده این مهم بربیایم کارگروههای تخصصی را شکل دادیم و در سطح کشور به بحث و هماندیشی نشستیم تا راهکاری برای نجات خلیج گرگان اندیشیده شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بیان کرد: کارگروه تخصصی را از صاحب نظران و ذینفعان کشوری و استانی ازجمله ، سازمان حفاظت محیط زیست کشور ، اداره کل حفاظت محیط زیست استان های گلستان و مازندران، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری های مازندران و گلستان، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری،مرکز مطالعات دریای خزر، دانشگاه های منابع طبیعی گرگان و ساری و مجموعه نهادهای دیگر تشکیل دادیم که باعث شد روند انجام مطالعات به خوبی پیش برود و همچنین شرح خدمات خوبی تدوین شود تا راهی که می رویم راه علمی و منطقی باشد.
مهندس نظری افزود: دیدگاه های مختلفی برای نجات خلیج مطرح شد و در نهایت به دو گزینه مطالعات فوری و اضطراری و مطالعات جامع رسیدیم. که در یک سال گذشته، مطالعات اضطراری انجام شد که خوشبختانه نتایج آن به دست آمد و آخرین نتایج آن هم در سازمان حفاظت محیط زیست کشور با نظر موافق اکثریت اعضا به تصویب رسید.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان، تصریح کرد: لایروبی کانال آشوراده نیز از دیگر مصوبات این کارگروه بود نه به صرف اینکه بتوانیم سطح آب خلیج را بالا بیاوریم، بلکه بتوانیم مدت زمان ماند آب را کم کرده و سرعت جریان را بالا ببریم و این کنش و واکنش با دریا صوررت گیرد که در صورت تامین اعتبارات این مهم انجام خواهد شد.
مهندس نظری افزود: اقدام دیگر لایروبی رودخانه های منتهی به خلیج گرگان بود که به طول 22 کیلومتر انجام شد. موضوع بعدی مطالعات جامع در حوضه خلیج گرگان وجزیره میانکاله بود که کلیه مسائل حاکم بر حوضه را در بر می گیرد ، که امید وار هستیم با همتی که از سوی کشور ومسئولان استان می بینیم این مهم انجام شود.
صادقعلی مقدم افزود: خلیج گرگان در دوره های مختلف پیش روی ها و پسروی های بسیاری را به خود دیده است و باید بر اساس این فراز و نشیب ها برای آن برنامه ریزی کنیم.
وی با تاکید بر این که نباید به انجام این مطالعات و راهکارهای کوتاه مدت بسنده کنیم، اضافه کرد: موضوعات گسترده ای در این حوزه دخیل است و باید در این فعل و انفعالات یک ارزیابی صحیح و درست از اتفاقات پیش رو داشته باشیم.
مقدم متذکر شد: باید این پدیده را به خوبی بشناسیم و فکر نکنیم با لایروبی، خلیج گرگان به حالت اولیه باز می گردد و باید بررسی های بیشتر و نگاه عمیق تری به موضوع داشته باشیم.
مقدم تصریح کرد: باید تحلیل درست از وضعیت فعلی و گذشته خلیج داشته و آینده خلیج و دریا را منطبق با واقعیت های موجود ببینیم، چرا که اعتبارات محدود و انتظارات زیاد است.