به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی در این دیدار گفت: شرکت آب منطقه ای گلستان در مدیریت، توسعه و حفاظت و بهره برداری در سه بخش منابع آب، مجاری و تاسیسات آبی فعالیت می کند.
وی تصریح کرد: شهرستان ترکمن دارای چاه های مجاز عمیق و نیمه عمیق و تعدادی چاه غیر مجاز است و در نظر است با اقدامات پیش رو این شهرستان نیز مانند شهرستان گمیشان از لحاظ چاه های غیر مجاز به شهرستان پاکی تبدیل شود.
مهندس حسینی افزود: در بخش سواحل دریای خزر حدود 110 کیلومتر ساحل داریم که بخشی از آن در شهرستان ترکمن است که سواحل خلیج گرگان را تشکیل می دهند که این خلیج به علت نوسانات تاریخی دریای خزر هم اکنون وضعیت مناسبی ندارد و کارگروه طرح نجات خلیج در حال حاضر با محوریت شرکت آب منطقه ای گلستان در حال فعالیت است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه با اشاره به اینکه در این شهرستان تنها یک رودخانه وجود دارد، گفت: طول این رودخانه در شهرستان بندرترکمن 35 کیلومتر است و نقشه برداری و مطالعات حد بستر در آن انجام شده است. این رودخانه همچنین هر سه سال یک بار نیاز به لایروبی دارد و سازه های تقاطعی و پل های غیر اصولی در مسیر رودخانه باید تخریب شود.
مهندس حسینی با بیان این که در حوزه تاسیسات آبی نیز مجموعه سازه انحرافی، کانال وسد کوچک مخزنی سیجوال در این شهرستان قرار دارد، گفت: بخشی از طرح زهکشی اراضی اولویت دار استان در این شهرستان در حال انجام است و انجام این طرح می تواند کمک شایانی در راستای بهبود اراضی این منطقه و کاهش شوری آن نماید.
فرماندار شهرستان ترکمن نیز در این دیدار با بیان این که در مساله آب در وضعیت بحران هستیم، گفت: مجموعا در کل استان به علت همسو نشدن همه مردم جامعه در بخش مهار بحران آب نتوانستیم مدیریت مناسبی در بهینه سازی مصرف منابع آبی داشته باشیم.
الیاس هیوه چی افزود: در موضوع کشت شالی با استفاده از آب زیرزمینی به دلیل اینکه برخوردها ، بازدارنده نبوده است در سال جاری نیز ادامه داشت والبته به علت بحران آب کشاورزان خسارات زیادی دیدند.
وی تصریح کرد: با کاهش بارش ها و خشکسالی های پیاپی لازم است آگاهی و اطلاع رسانی به جامعه بیشتر شود تا با مدیریت بهتر و اطلاع رسانی صحیح تر بتوانیم آسیب ها را کم کنیم.