به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، حسین ثابتی در جلسه ستاد مدیریت بحران گنبدکاووس اظهارداشت: از مجموع ۱۴ سد استان گلستان هشت سد در حوزه این شهرستان واقع است که سه سد آن در بخش مرکزی حوضه گرگانرود و پنج سد در بخش مرزی «داشلیبرون» حوضه اترک قرار دارند.
وی اضافه کرد: ظرفیت ذخیره آب سه سد بخش مرکزی گنبدکاووس (گلستان، شهید قربانی و شهید «ایمری») در مجموع ۵۲ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر کمتر از ۶۰۰ هزار مترمکعب آب دارند ضمن اینکه وضعیت ذخیره آب فعلی پنج سد «دانشمند»، «اینچهبرون»، «کرند»، «آلاگل»، «آلماگل» و تالاب«آجی گل» واقع در بخش داشلیبرون این شهرستان هم مناسب نیست و ۸۵ تا ۹۵ درصد ظرفیت آنها خالی است.
ثابتی ادامه داد: وضعیت ذخیره آب در سدهای بالادست و پاییندست گنبدکاووس مثل «بوستان» و «وشمگیر» نیز خوب نیست و ۹۹ درصد ظرفیت ۳۱ و ۳۷ میلیون مترمکعبی آنها خالی است.
مدیر امور منابع آب گنبدکاووس همچنین گفت: تنها نگرانی این شهرستان بارشهای مناطق بالادست (مینودشت، گالیکش و رامیان) است که اگر مقدار آن زیاد باشد در کمترین زمان ممکن به سبب شرایط توپوگرافی گنبدکاووس بهصورت سیلاب وارد این شهرستان شده و خسارتزا هستند.
وی افزود: برای جلوگیری از خسارت سیلابهای احتمالی علاوه بر اطلاعرسانی به مردم برای حضور نیافتن در تفرجگاهها و مسیل رودخانهها باید نسبت به لایروبی دهانه پلهای گنبدکاووس مانند «بایلر»، «بایرام شالی» و «قرهتکن» توسط راهداری و حمل و نقل جادهای اقدام شود ، ضمن اینکه بیشتر رودخانههای شهرستان نیز پیش از این توسط امور منابع آب لایروبی شدند.
*گلایه امور منابع آب گنبدکاووس از تخلیه نخالههای ساختمانی در بستر و ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانهها*
ثابتی همچنین از تخلیه نخالههای ساختمانی در بستر و ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانههای گنبدکاووس گلایه کرد و گفت: این اقدامات آبگذری رودخانهها را با مشکل مواجه کرده و سبب طغیان آنها و نیز خسارت به منازل مسکونی و اراضی زراعی خواهد شد.