در جلسه ویدئو کنفرانسی سازگاری با کم آبی استان گلستان با وزارت نیرو:؛

ضرورت تقویت اعتبارات طرح احیا و تعادل بخشی در گلستان با توجه به فرونشست زمین

جلسه ویدئو کنفرانسی سازگاری با کم آبی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان و مدیران آب منطقه ای، هواشناسی، منابع طبیعی و آب و فاضلاب استان و دیگر مدیران عضو این جلسه در شرکت آب منطقه ای گلستان برگزار شد و در این جلسه بر ضرورت تقویت اعتبارات طرح احیا و تعادل بخشی با توجه به فرونشست زمین و تراز پایین آبخوان های کم عمق و عمیق طی 10 سال گذشته در استان تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان،  مهندس سید محسن حسینی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در این جلسه اظهار کرد: برنامه سازگاری با کم آبی استان در اواخر اسفند 99 به تصویب رسید در سال 1400 نیز تاکنون 5 جلسه تشکیل و اقدامات دستگاه های اجرائی رصد شده است. 

عفت همدم معاون عمرانی استانداری گلستان در این جلسه با بیان اینکه  در تابستان شرایط بحرانی برای بخش آب استان داشتیم، گفت: در سال جاری تاکنون اقدامات خوبی در بخش سازگاری منابع آب توسط دستگاه های مرتبط انجام شده است و تا پایان سال نیز برنامه های زیادی در این بخش در حال انجام است. 

وی تصریح کرد: تبدیل اراضی شیبدار به باغات مثمر امری ضروری است ، اگر این اراضی به باغ تبدبل نشوند با هر بارش باران، فرسایش خاک در این اراضی به وجود می آید. با تبدیل این اراضی شیبدار به باغ ما چند اقدام انجام می دهیم که نهایتا منجر به ذخیره سازی آب در زمین منجر می شود.

مهندس همدم در خصوص اقدامات برای احیای خلیج گرگان گفت: مصوبات ستاد ملی تالاب ها را در خصوص خلیج گرگان داریم و بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار برای پیگیری این پروژه لازم  است که با اعتبارات استانی به نتیجه نمی رسد. با کمک دستگاه های متولی و سازمان حفاظت محیط زیست باید ردیف ویژه برای احیای خلیج گرگان دیده بشود تا بتوانیم با مصوبات ستاد ملی تالاب ها آن را احیا کنیم. 

وی افزود: اعتبارات طرح احیا و تعادل بخشی با توجه به تاثیرگذاری و اهمیت این طرح، نیاز به تقویت این دارد. زیرا هم شاهد فرونشست در سطح استان هستیم.هم طی 10 سال گذشته آبخوان ها ی کم عمق و عمیق در استان سطح نزولی دارد. 

همدم تصریح کرد: ردیف اعتبارات خشکه کاری برنج حذف شده است و از 4 هزار هکتار تنها در سال جاری 360 هکتار آن انجام شده است که  لازم است برای ترویج خشکه کاری ،ردیف آن احیا و بسته های حمایتی برای کشاورزان در نظر گرفته بشود.

وی افزود: سایر اعتبارت آبیاری تحت فشار نیاز به اعتبارات ویژه دارد. 
.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این جلسه با ارائه گزارش 6 ماه ابتدای سال در خصوص اقدامات سازگاری با کم آبی در استان گفت: بر این اساس تا افق سال 1405 بایستی ۱۲۲.۶۴ میلیون متر مکعب در بخش آب زیرزمینی و به میزان ۱۸.۹۵میلیون متر مکعب در بخش آب سطحی استان صرفه جویی شود.

مهندس جواد تیموری بیان کرد: (برنامه عملیاتی صرفه جویی برای سال جاری به میزان ۲۰.۴۴ میلیون متر مکعب در بخش آب زیرزمینی بوده که عملکرد شش ماهه اول سال جاری به میزان ۱۰.۵۸  میلیون متر مکعب و پیشرفت فیزیکی برنامه سازگاری با کم آبی تدوین شده برای سال جاری در بخش آب زیرزمینی به میزان ۵۱.۷ درصد است. 

وی افزود:برابر برنامه عملیاتی تدوین شده صرفه جویی در بخش آبهای سطحی سال جاری به میزان ۳.۱۵ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است که طی شش ماهه اول سال جاری به میزان ۰.۷۵ میلیون متر مکعب در بخش آب سطحی صرفه جویی گردیده است و پیشرفت فیزیکی برنامه سال جاری به میزان ۲۳.۸ درصد است. 

مهندس تیموری در ادامه سپس به ترتیب عملکرد شش ماهه اول سند سازگاری و نیز عملکرد از ابتدای برنامه، شامل برنامه های بخش آب در شرکت آب منطقه‌ای، برنامه های آب شرب در شرکت آب و فاضلاب، برنامه‌های بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان، برنامه‌های بخش صنعت و فضای سبز سازمان صمت را تشریح و درصد پیشرفت فیزیکی هر یک از اقدامات مربوطه نسبت به اهداف اجرایی و اهداف صرفه جویی در افق ۱۴۰۵را بیان کرد.

کد خبر: 4551
  تاریخ خبر : 2 دی 1400
 1558
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 49
  • بیشترین بازدید همزمان : 642
  • بازدید امروز : 1,644
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 31,494,929
  • آخرین به روزرسانی : 23 دی 1403 12:59:49
  • شناسه IP شما : 18.116.86.134

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : گلستان، کیلومتر یک جاده آق قلا، شرکت آب منطقه‌ای گلستان
  • کدپستی : 4913933165
  • تلفن : 01732687436
  • فاکس : 01732687082
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :