با حضور مسئولان قضائی، علمی واجرائی استان؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان در این مراسم، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان اظهار کرد: بخش عمده منابع آب گلستان با حدود ۸۷ درصد در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد در بخش شرب و سه درصد در بخش صنعت مصرف می شود.
مهندس سیدمحسن حسینی افزود: سرانه آب استان برای هر نفر کمتر از متوسط کشوری و بسیار محدود است و در این شرایط بهینه سازی مصرف در بخش های مختلف ضروری است.
وی بیان کرد: استان گلستان استان کم آبی است و ما با محدودیت منابع آبی در استان مواجه هستیم و عاقلانه ترین کار سازگاری با این کم آبی است. یعنی بتوانیم از این آب بهترین استفاده را داشته باشیم.
مهندس حسینی گفت: میزان سنجش عملکرد محصول در هکتار مربوط به کشورهای اروپایی است که از آب کافی برخوردارند، اما زمین برای کشاورزی کم دارند، در حالی که کشور کم آبی مثل ایران باید قیاس بهره وری در بخش کشاورزی با منابع آب باشد و تولید محصول کیلوگرم در متر مکعب محاسبه شود.
رئیس دادگستری استان گلستان نیز در این مراسم اظهار کرد: اهتمام دستگاه قضایی استان بر حفظ منابع آب استان به عنوان انفال و بیت المال است و راهکار اصلی بر فرهنگ سازی استوار است و ضمن آن دادستان ها در همه شهرهای استان ارتباط تنگاتنگی با امور آب دارند .
دکتر هادی هاشمیان افزایش هزینه ارتکاب جرم را یکی از راهکارها برای پیشگیری از جرم عنوان کرد و گفت: مجازات های تعیین شده در این قانون هم بازدارنده نیست و فرد متخلف متناسب با جرمی که مرتکب شده مجازات نمی شود .
این مقام ارشد قضایی استان تاکید کرد: قوانین نیازمند بازنگری و تغییر است و قانون باید به گونه ای تصویب شود که هزینه ارتکاب جرم را افزایش دهد.
وی با اشاره به ممنوعیت ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه های استان از شرکت آب منطقه ای استان خواست: در این بخش فعالانه تر ورود کند و دستگاه قضایی هم به عنوان پشتیبان در کنار آنان خواهد بود.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به کمبود منابع آبی در گلستان بر ضرورت بهینهسازی مصرف در بخشهای مختلف با هدف پیشگیری از کمآبی در سالهای آینده تاکید کرد.
دکتر نجفی نژاد اظهار داشت: گلستان جزو استان های دارای سرانه پایین آب در کشور است و مقدار قابل توجهی از آب شرب آن از ذخایر زیرزمینی تامین می شود.
وی بیان کرد: سالانه در بخش کشاورزی گلستان حدود ۲ میلیارد متر مکعب، در بخش شرب ۱۵۰ میلیون مترمکعب، در بخش آبزی پروری و محیط زیست هر کدام ۱۰۰ میلیون مترمکعب و در بخش های صنعت و خدمات استان هر کدام سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می شود.
با تداوم شرایط فعلی و بی توجهی به بهینه سازی مصرف تا چند سال آینده این استان به حدود ۶.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز خواهد داشت که تامین آن با توجه به افزایش دمای استان و محدود بودن منابع دشوار خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز در این جلسه به ظرفیت گردشگری آبی استان اشاره کرد و گفت: این استان با داشتن سدها و آب بندان های فراوان ظرفیت زیادی در رونق گردشگری آبی دارد.
مهندس احمد تجری افزود: برای استفاده از این ظرفیت باید مشارکت بخش خصوصی را بیشتر به کار گرفت که با همکاری شرکت آب منطقه ای طرح معرفی سد و آب بندان های گلستان برای جذب سرمایه گذار آغاز شده است.
گفتنی است همزمان با مراسم روز ملی آب در شرکت آب منطقه ای گلستان ، ضمن رونمایی از مجوز موزه تخصصی آب در استان، گنجینه آب شرکت آب منطقه ای استان به طور رسمی افتتاح شد.