به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس سید محسن حسینی در این مراسم اظهار کرد: : امسال هفتادمین سالگرد تاسیس اولین ایستگاه جمع آوری داده های هیدرومتری و هواشناسی استان در شهر آق قلا و رودخانه گرگانرود است که در سال ۱۳۲۹ تاسیس شد و در همین راستا تصمیم گرفته شد از همکاران دفتر مطالعات شرکت که از ارکان اصلی شرکت هستند و اقدامات آنان در همه شرایط باید صورت گیرد، تقدیر صورت گیرد.
وی بیان کرد: تعیین میزان بارش ، رواناب، میزان دبی های برگشت سیلاب، برف سنجی ، منابع اب زیرزمینی، تحلیل های خشکسالی و میزان تبخیر بارش های سالانه از مواردی است که در وظایف حوزه مطالعات شرکت قرار دارد و این داده ها در اجرای برنامه ها و طرح های شرکت مانند سدسازی ها تاثیر اساسی دارد.
حسینی با تاکید بر اهمیت فراوان این بخش ، تاکید کرد که لازم است این دفتر به معاونت ارتقا یابد که مراحل آن از طریق مجمع محتدم عمونی شرکت پیگیری می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان نیز در این جلسه با بیان اینکه ، لازم است مطالعات را با تغییر اقلیم به روز رسانی کنیم. گفت: یکی از نقاط ضعف همه دستگاه های اجرائی این است اطلاعات تولیدی را اطلاعات بخشی خود می دانند و حاضر نیستند این اطلاعات را منتشر کنند.
مهندس میرمحمد غراوی افزود: عمده ترین اطلاعات بخش مطالعات ، میزان بارش است که بر اساس آن گراف ها و نمودارهای تحلیلی را آماده می کند که در مقابل سیلاب و یا در زمانی که باران تبدیل به رواناب می شود، چگونه آن را ذخیره نماید. چرا که متولی تامین آب در سه حوزه(کشاورزی، شرب و صنعت)شرکت آب منطقه ای است و اگر پایه اطلاعات اش درست نباشد، تصمیم گیری ها با خطا همراه می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم در این جلسه اظهار کرد: نقش آب در توسعه بسیار بدیهی است. دراستان داده 70 ساله هیدرومتری و 50 ساله آب زیرزمینی را دارید که باید در حوزه نظام برنامه ریزی از این داده ها استفاده کنیم.
مهندس قدرت الله عابدی با بیان اینکه درحوزه توسعه استان اگر به مبانی آب توجه نکنیم، توسعه رخ نمی دهد، گفت: مستندات تهیه شده توسط شما در مبانی توسعه استان استفاده می شود و شایسته است این اطلاعات منتشر گردد تا همه بتوانند از این داده های دقیق استفاده کنند.
سرپرست دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت نیز در این جلسه گفت: در یک عبارت می توان گفت چراغ راهنمایی و تابلوی هدایت تمام طرح های توسعه استان بخش مطالعات است.که اندازه گیری مستمر آبدهی رودخانه، پیشنهاد ممنوعیت یا رفع ممنوعیت بهره برداری از منابع آب به ویژه آب زیرزمینی جزو رئوس کلان بخش مطالعات است.
مهندس حسین دهقان در ادامه افزود: در استان برای اندازه گیری منابع آب شبکه ای را تعریف کرده ایم که این شبکه دربخش آب سطحی بالغ بر 62 ایستگاه هیدرومتری است که این ایستگاه های هیدرومتری، به صورت روزانه 2 بار و ماهانه هم دوبارتوسط کارشناسان اندازه گیری می شود. 27 ایستگاه تبخیر سنجی ، 26 ایستگاه باران سنج معمولی و 22 ایستگاه باران سنج الکترونیکی ، 66 نقطه نمونه برداری کیفیت آب رودخانه ها و 62 نقطه نمونه برداری بار معلق رودخانه ها را داریم که حجم رسوب رودخانه ها در محل ایستگاه های هیدرومتری را ثبت و ضبط می نمائیم.و در بخش آب زیرزمینی نیز بلاغ بر ۳۰۰ چاه مشاهده ای اندازه گیری می شود.
گفتنی است در پایان این جلسه از همکاران شاغل ، بازنشسته و متصدیان ایستگاههای مطالعاتی تقدیر به عمل آمد .