درجلسه پایش عملکرد گروه های گشت و بازرسی منابع آب استان عنوان شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس حسین دهقان معاون حفاظت وبهره برداری شرکت اظهار کرد: با توجه به گزارشهای ارائه شده توسط سرپرست های گروه های گشت و بازرسی و روسای ادارات منابع آب شهرستان ها از ابتدای تیر 99 که فعالیت کنترل بهره برداری چاه های صنعتی و کشاورزی آغاز شده است در مجموع از ۹۷۰ حلقه چاه صنعتی بازدید شده که تعداد ۶۲ حلقه چاه دارای تغییر نوع مصرف بوده اند و به استناد ماده 45 قانون توزیع عادلانه آب تخلف قانونی محسوب می شود و همچنین برخی از آنها نسبت به حجم مندرج در پروانه بهره برداری صادره دارای اضافه برداشت بوده اند که با ایشان برابر مقررات رفتار خواهد شد.
وی افزود: در حوزه کشاورزی تاکنون از تعداد ۱۶۸۴حلقه چاه بازدید شده که ۴۸۴ حلقه از آنها براساس بررسی اولیه دارای اضافه برداشت بوده اند و پس از بررسی نهایی و تعیین دقیق حجم اضافه برداشت برابر قانون بعنوان تخلف برخورد می شود.
مهندس دهقان تصریح کرد: از ابتدای سال 99 تعداد ۹۸ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی و ضمن تشکیل پرونده برای صدور حکم به مراجع قضایی معرفی می شوند. همچنین در طی بازه زمانی مذکور ۴ دستگاه حفاری غیرمجاز تراکتوری و ۱۵ مورد ادوات غیر مجاز حفاری چاه آب توقیف شده اند.
وی بیان کرد: بازدید های صورت گرفته در سطح شهرستان ها و بررسی های اولیه حکایت از آن دارد که به دلیل مزیت اقتصادی ، شالی بیش از سطح سال گذشته در استان کشت شده که بخش اعظم آن نیز با آب زیرزمینی است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت بیان کرد: علیرغم بارش های خوب در سالهای 98 و 99 ، افت آب های زیرزمینی در آبخوان های عمیق که بیش از 95 درصد آب شرب استان به آن وابسته است همچنان ادامه دارد لذا مدیریت بهره برداری چاه ها خصوصا چاههای عمیق که بخش اعظم منابع آب زیرزمینی استان را شامل می شود به عنوان یک ضرورت مورد توجه همه ذینفعان و ذیمدخلان به ویژه کشاورزان و مدیران باید قرار گیرد.
وی افزود:در این زمینه لازم است پروژهای مرتبط با کاهش تلفات آب، اصلاح الگوی کشت و معرفی گونه گیاهی کم آب طلب که دارای مزیت اقتصادی نیز باشند ، هر چه سریعتر اجرایی شوند