به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، در این جلسه معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان اظهار کرد: براساس شیوه نامه اجرایی محدودیت منجر به ممنوعیت کشت شالی، برنامه ارسالی توسط سازمان جهاد کشاورزی نیازمند اصلاحات و ارسال اطلاعات تکمیلی از قبیل مشخصات دقیق اراضی و مالکین واجد شرایط خشکه کاری و نیز اراضی نسقی و ..، می باشد تا بتوان افراد و اراضی پیش بینی شده در برنامه کشت شالی از سایرین قابل تمیز باشند و شرایط برای بهبود اعمال قانون در این حوزه بوجود آید.
مهندس حسین دهقان افزود: با بارش های مناسب سال گذشته کسری آب سفره های سطحی استان فعلا برطرف شده ، لکن افت سفره های عمیق استان همچنان باقی است . از طرفی منبع اصلی آب شرب استان نیز از آبخوان عمیق می باشد که بدلیل افت آب زیرزمینی، این آبخوان با محدودیت های کمی و کیفی مواجه می باشد لذا رعایت سقف بهره برداری مندرج در پروانه های بهره برداری امری ضروریست.
وی بیان کرد: برای حفظ آب و خاک در استان، باید از کشت گیاهان پرآب طلب نظیر شالی که منجر به بیش برداشت در چاههای آب بویژه آبخوان عمیق می شود خودداری گردد در غیر این صورت در آینده با چالش های عدیده در سفره آب های زیرزمینی مواجه خواهیم شد.
مهندس عباسی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه گفت: در تهیه آمار دقیق برابر شیوه نامه، امکان ارسال مربوطه در دی ماه هر سال که اقدام به کشت شالی در سال بعد خواهند نمود وجود ندارد و این اطلاعات بطور همزمان با شروع کشت شالی بصورت مرحله ای جمع آوری و ارسال خواهد شد.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد آن دسته از اطلاعات دو دستگاه که می تواند در اجرای مطلوب شیوه نامه موثر باشد احصاء و تبادل اطلاعات صورت گیرد.