به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر محمد نوری در بازدید مدیران روابط عمومی های دستگاه های اجرایی استان از خلیج گرگان در پی دستور استاندار گلستان، تصریح کرد: از سالی که پروژه نجات خلیج گرگان کلید خورد آب منطقهای استان به عنوان متولی طرح اعلام و براساس آن کارگروه تخصصی تشکیل شد . این کارگروه صرفاً مربوط به استان گلستان نبوده و از استان گلستان، مازندران و برخی از نهادهای کشوری نماینده ای در آن حضور داشت.
مدیر طرح احیای خلیج گرگان با بیان اینکه از سازمان محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع نیز در این کارگروه حضور داشتند، افزود: بحث نجات خلیج گرگان یک بحث بین سازمانی بود و شرکت آب منطقهای به عنوان هدایتکننده طرح معرفی شده بود ولی تمام اقدامات با نظرتخصصی کارگروهها انجام میشد.
نوری متذکر شد: این کارگروه ۲۰ جلسه برگزار کرد و در تمام جلسات تخصصی گام به گام مطالعات بررسی شد و تمام دستگاههای عضو که اعضای ثابت این کارگروه بودند، نظرهای خود را ارائه کردند.
وی خاطرنشان کرد: اعتباراتی که برای نجات خلیج گرگان در نظر گرفته شده بود با اینکه اندک بود به دو بخش تقسیم شد و در بخش اجرایی ۴۰۰ میلیون تومان برای لایروبی اضطراری کانال ها و رودخانههایی که به خلیج گرگان منتهی میشد، اختصاص یافت.
مدیر طرح احیای خلیج گرگان متذکر شد: مشاور مطالعه کننده طرح، برای نجات خلیج گرگان هفت سناریو تعریف کرد که شامل لایروبی کانالهای ارتباطی دریا و خلیج، پمپاژ آب از دریا به خلیج، انتقال پساب نیروگاه نکارود به خلیج، احداث کانال جدید ونهایتا دست نزدن به خلیج گرگان بود که به تفصیل ارزیابی شد.
دکتر نوری متذکر شد: از مجموعه هفت سناریو و بررسی آن ها لایروبی کانال «آشوراده» به عنوان راهکار نهایی مطرح شد که با اجرای این طرح ضمن ارتباط بهتر دریا و خلیج زمان مانداب در خلیج گرگان کوتاهتر میشود.
وی گفت: مطالعات طرح تصویب و تقدیم کارگروه ملی نجات خلیج گرگان شد و پس از سه جلسه در کارگروه ملی با محوریت معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، دو راهکار نهایی لایروبی کانال شرقی که منظور کانال «آشوراده» بود و انتقال آب از «نکارود» مورد تصویب نهایی قرار گرفت.
مدیر طرح احیای خلیج گرگان بیان کرد: پیگیری برای جذب اعتبار در این خصوص اتفاق افتاد اما با وجود اینکه در چند ماه گذشته سازمان محیط زیست کشور،طرح های لایروبی کانال شرقی گرگان و انتقال آب از «نکارود» را مصوب کرده بود، در حال حاضر از سوی اداره کل محیط زیست نامهای مبنی بر مخالفت با لایروبی به استانداری ارسال شده است که در حال بررسی این موضوع هستیم.
مدیر طرح نجات خلیج گرگان با بیان اینکه بعد از این موضوع از سوی استانداری جوابیه برای این مکاتبه تهیه و ارسال گردید، گفت: این دو سناریو در مصوبه ای که به امضای مسئولین سازمان محیط زیست، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، ارتش و ... رسیده بود مورد پذیرش قرار گرفته بود اما دلیل مخالفت با آن را نمی دانیم. زمان زیادی صرف برگزاری جلسه و انتخاب راهکارهای اضطراری نجات خلیج گرگان شد اما در نهایت با وجود آنکه مصوبه کار گروه ملی را هم داشتیم، که اخیرا با لایروبی مخالفت شده است.