با توجه به تجهیزات وامکانات سازمان هواشناسی کشور ، در حال حاضر امکان پیش بینی دقیق تا 3 روز برای اوضاع جوی برای آن سازمان محترم وجود دارد وپیش بینی شرایط برای بازه زمانی بیش از سه روز تا 10 روز در قالب اطلاعیه اعلام می گردد، که عموما از دقت مناسبی برخوردار نمی باشد.
حداکثر ظرفیت تخلیه دریچه های تحتانی سد گلستان 90 متر مکعب در ثانیه است ودبی اوج سیلاب (دبی پیک) در زمان وقوع سیل در خروجی سرریز سد گلستان 545 متر مکعب در ثانیه ودر خروجی سرریز سد وشمگیر 666 متر مکعب در ثانیه ثبت شده است، لذا ظرفیت تخلیه دریچه های تحتانی سد وشمگیر حدود 12 تا 15 درصد دبی اوج خروجی از سرریز سدهای گلستان ووشمگیر بوده، که قبل از شروع بارندگی و وقوع سیلاب کاملا مسدود بوده اند.
در خصوص آمار بارش مربوط به 2 ایستگاه درج شده در تارنمای فوق الذکر اینکه ایستگاه فرودگاه گرگان در حوضه قره سو، می باشد که به دلیل واقع شدن در دشت، در تولید سیلاب نقشی ندارد وایستگاه دیگر که فاقد نام می می باشد با توجه مقدار بارش، به نظر می رسد در حوضه قره سو یا اترک واقع است، زیرا متوسط بارندگی سیلاب در حوضه گرگانرود 190 میلی متر وحداکثر بارش به میزان 318 میلیمتر در ایستگاه توسکا چال توسط اداره هواشناسی استان اعلام شده است. فلذا آمار بارش ذکر شده در مطلب مندرج در آن تارنما ارتباطی به سیلاب گرگانرود ندارد.
قابل ذکر است در حوضه های بالادست گرگانرود که حجم اصلی سیلابها در آنها ایجاد شده ، متوسط میزان بارش 220 میلیمتر ثبت شده است که بدلیل شدت زیاد و گستردگی در تمام پهنه استان، تمامی رودخانه های استان به طور همزمان سیلابی شده وطغیان کرده اند وتا روز 5 فروردین حجم تولید سیلاب معادل 264 میلیون متر مکعب در اثر این بارش ثبت شده واین حجم بیش از 300 میلیون متر مکعب برآورد می شود. و با این اوصاف بیش از 2/5 برابر حجم تمامی مخازن سدهای واقع در مسیر رودخانه گرگانرود می باشد.