به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان ، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان، در این جلسه ضمن مرور تغییرات اقلیم در کشور و استان اظهار کرد: تغییرات اقلیمی در استان افزایش دما، تبخیر و کاهش آورد رودخانه ها تا 40 درصد را در دهه اخیر به همراه داشته است.
مهندس حسین دهقان افزود: این موضوع، افزایش سالهای خشکسالی و کاهش سالهای ترسالی را در پی داشته است ودر نتیجه آن، آبهای زیرزمینی نیز به دلیل کاهش تغذیه آبخوان، با افت تراز و تغییرات کیفی مواجه شده است.
مهندس دهقان بیان کرد: بر اساس بررسی های انجام شده که از سوی وزارت نیرو اعلام شده، حجم آب قابل برنامه ریزی کشور کاهش یافته ودر استان گلستان نیز ظرفیت منابع آب، از میزان2 و نیم میلیارد متر مکعب به حدود 1/7 میلیارد متر مکعب رسیده است. لذا هیات دولت به منظور مقابله با اثرات سوء ناشی از کاهش ظرفیتهای منابع آب کشور و انطباق برداشت از منابع آب برابر با آب قابل برنامه برنامه ریزی، مصوبه ای تحت عنوان سازگاری با کم آبی را تدوین و به تمامی استان های کشور ابلاغ نموده است و بر همین اساس کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در سطح کشور ومعادل آن در استان ها با ریاست استاندار تشکیل شده است.
وی افزود: باتوجه به محدودیت زمانی لازم است که برنامه عملیاتی سازگاری با کم آبی استان ظرف یک ماه تهیه و بعد از ارائه در کارگروه استانی سازگاری با کم آبی، جهت تصویب به کارگروه ملی سازگاری با کم آبی کشور ارسال شود.
گفتنی است در این جلسه مصوب شد فایل مصوبه هیئت دولت وشرح خدمات تهیه گزارش سازگاری با کم آبی وفایل گزارش تهیه شده توسط بوشهر به همراه صورتجلسه برای اعضا در کمیته تخصصی کارگروه استانی سازگاری با کم آبی ارسال شود.
شرکت آب منطقه ای بعنوان دبیرخانه کمیته تخصصی این کارگروه استانی سازگاری با کم آبی برای انعقاد قرارداد با یکی از دانشگاه های استان بعنوان مشاور تهیه برنامه سازگاری با کم آبی اقدام نماید.
همچنین هر یک از دستگاه های عضو کمیته تخصصی کارگروه داخلی و لحاظ شرح خدمات مرتبط ونیز مسائل اجتماعی و اقتصادی، برنامه های سازگاری با کم آبی دستگاه تخصصی خود را طرف 2 هفته تهیه و به دبیرخانه ارسال نمایند.
کمیته با همکاری مشاور در جلسه آتی گزارش کارگروه سازگاری با کم آبی را ارائه نماید.