معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای گلستان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، بخش وسیعی از اراضی فوق، به دلیل اقلیم نیمه خشک، نوع بافت خاک، شیب کم و شوری امکان کشت قابل قبولی نداشته که با اجرای زهکشی قابلیت بهبود کشت و افزایش تولید دارد.
در جریان سفر آذرماه (1393) دولت تدبیر و امید به استان با تصویب اجرای طرح زهکشی در سطح 22 هزار هکتار از اراضی مذکور بارقه امید در دل کشاورزان عموما کم درآمد چهار شهرستان مرزی و محروم گنبد کاووس، ترکمن، گمیشان و آق قلا ایجاد گردید.
به گفته معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای گلستان: با تخصیص اعتبارات مناسب در سال های 95 و96 این شرکت با انتخاب پیمانکاران درقالب دو اولویت 10 و 12هزار هکتاری، عملیات اجرایی را آغاز نمود.که عملیات زهکشی در سطح 10 هزار هکتار از این اراضی به اتمام رسیده است . بخش 12 هزار هکتاری آن نیز که در دو شهرستان بندرترکمن و آق قلا واقع است درحال انجام بوده و پیشرفت فیزیکی آن بالغ بر 20 درصد می باشد.
مهندس داود گیلک در رابطه با اجرای این پروژه می گوید: از مزایای این طرح می توان به کنترل و رفع سیلاب های فصلی و روان آب ها، بهبود وضعیت خاک، افزایش تولید و درآمد کشاورزان و متعاقب آن ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد.
مهندس گیلک می گوید: هزینه زهکشی این زمین ها در نواحی جنوبی استان به دلیل وجود زیرساخت ها و تاسیسات متعدد وسایر پارامترهای اجرایی از 80 تا 100 میلیون ریال برای هر هکتار متغیر بوده ودر نواحی شمالی کمتر می باشد. جهت اجرایی نمودن سایر بخش ها نیاز به جذب منابع اعتبارات لازم می باشد.
به گفته وی، اعتبار امسال اجرای طرح زهکشی اراضی شمال گلستان 120 میلیارد ریال بود که تخصیص یافته و برای سال آینده نیز مبلغ 150 میلیارد ریال در بودجه پیش بینی شده است.
وی می افزاید: برای شتاب در اجرای طرح زهکشی 280 هزار هکتار زمین های شمال گلستان با توجه به منابع تخصیص،پیگیری هایی از سوی استاندار گلستان، ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی واتاق بازرگانی، صنایع و معادن وکشاورزی استان نیز انجام گردید، تا از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای این طرح ملی استفاده شود.
مهندس گیلک می گوید: در نقاطی از محدوده اراضی 280 هزار هکتاری، این شرکت اقدام به اجرای مزارع پایلوت (نمونه) جهت انجام طرح های تحقیقاتی وآموزش کشاورزان منطقه می نماید.