به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس حسین قنبری مدیر امور منابع آب شهرستان های گنبد، مینودشت و گالیکش در این جلسه گفت: نزولات جوی در این شهرستان از ابتدای مهر 96 تا پایان فروردین 97 نسبت به دوره مشابه 14 درصد افزایش و نسبت به دراز مدت نیم درصد کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: این در حالی است که به دلیل خشکسالی های پی در پی جریان آب رودخانه ها در حوضه آبریز گرگان رود حدود 55 درصد کاهش را نشان می دهد. واین درصد یادآور این موضوع است که به تناسب کاهش 50 درصدی آب سطحی کشاورزی، کشاورزان نیز می بایست برای جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی 50 درصد کشت آبی خود را کاهش دهند.
مهندس قنبری افزود: حجم ذخیره آبخوان های استان نیز در همین ایام با مقایسه آمار 25 ساله 230 میلیون متر مکعب کاهش را نشان می دهد و با توجه به پتانسیل آب زیرزمینی استان به میزان 1250 میلیون متر مکعب حدود 20 درصد کاهش را نشان می دهد.و یقینا برای انطباق برداشت ها با حجم آبخوان ها ضرورت صرفه جویی کاهش 20 درصدی سطح زیر کشت چاه ها را اجتناب ناپذیر می کند.
وی بیان داشت: برای کاهش اثرات خشکسالی نیاز به یاری و مساعدت وشمارکت همه اعضای شورای حفاظت است تا بتوان از این سرمایه ارزشمند به خوبی محافظت نمود.
معاون فرماندار گالیکش نیز در این جلسه گفت: مقوله آب امروز به یک موضوع مهم و قابل ملاحظه ای تبدیل شده است که با مشارکت و همیاری همه اقشار می توان کمبود ناشی از آن را مدیریت کرد.
ابوالتختی افزود: صرف برخوردهای قوه قضایی نمی تواند در بخش کشاورزی راهگشا باشد بلکه الگوی کشت مناسب واختصاص یارانه و مزیت اقتصادی برای برخی کشت ها جهت تشویق زارعین می تواند نوع کشت محصولات را تغییر دهد و این موضوع نیازمند نگاه کلان است.
در پایان مقرر شد کشاورزان متناسب با کاهش 50 درصدی آب سطحی سطح زیر کشت خود را کاهش و به تناسب 20 درصد کاهش آب زیرزمینی در این بخش نیز کاهش صورت پذیرد.
همچنین بحث استقرار الگوی کشت متناسب با منطقه از طریق جهاد کشاورزی شهرستان پیگیری شود و چاه های صنعتی و کشاورزی نزدیک آب شرب در این فصل با دقت بیشتری گزارش شوند.