به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان، مدیر عامل این شرکت با بیان گزارشی از وضعیت بارش های استان در سال آبی جاری گفت: بارش های استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 28 درصد و نسبت به درازمدت 10 درصد کاهش را نشان می دهد.
مهندس علی نظری، با اشاره به اینکه طی سال آبی جاری با کاهش 30 تا 70 درصدی رواناب رودخانه ها رو به رو بودیم،گفت: به علت کاهش بارش ها حجم آب موجود در مخازن سدهای استان نیز تا 40 درصد در این تاریخ تقلیل داشته است و می بایست با مدیریت صحیح منابع آبی، مخاطرات کاهش رواناب ، بارش ها و ..را کمتر نماییم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در ادامه تصریح کرد: در سال گذشته 5 جلسه کارگروه سیل برگزار گردید که در نهایت منجر به تصویب 21 مصوبه شد و نظام نامه کنترل سیل نیز از سوی وزارت نیرو به استان ها ارسال شد.
مهندس نظری با بیان این که رودخانه هایی که شرایط اضطرار دارند شناسایی شده و باید ساماندهی شوند،گفت: همه نهادها و دستگاه های ذیربط هم افزایی لازم را با شرکت آب منطقه ای استان در بحث مدیریت هر چه بهتر سیلاب داشته باشند تا بتوانیم در زمان بروز حادثه با کمترین آسیب اقدامات لازم را انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در ادامه بر پایش دائم نقاط آسیب پذیر استان از سوی هر دستگاه،ضرورت اطلاع رسانی در بحث مدیریت سیلاب وآموزش در این زمینه و جلوگیری از آلاینده های آب شرب در استان تاکید کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان نیز در این جلسه اظهار کرد: فرایند سیلاب باید در استان جدی گرفته شود و با توجه به تجربیات تلخ استان های غربی کشور باید ارزیابی دقیق تری از علل چنین حوادثی داشته باشیم.
صادقعلی مقدم بیان کرد: بیشتر سیلاب های خطرناک استان از خرداد ماه تا شهریور اتفاق می افتد و باید طی این مدت همه دستگاه های مرتبط آمادگی مقابله با این موضوع را داشته باشند.
مقدم با اشاره به اینکه در پیش بینی های هواشناسی دقت بیشتری صورت گیرد، گفت: در حال حاضر از مراجع مختلف پیش بینی های سیل صورت می گیرد و لازم است این پیش بینی ها به صورت تحلیل تر از سوی کارگروه سیل انجام شود. در حال حاضر به دلیل تعدد دستگاه های پیش بینی کننده اعتماد مردم از بین رفته است.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان در ادامه بر اطلاع رسانی بهینه و بهنگام از سوی کارگروه سیل، شناخت نقاط آسیب پذیر در روستاها و انجام اقدامات ایمنی،مطالعات آبهای سطحی در شهرهای استان و بازنگری درمباحث آموزشی واطلاع رسانی سیل تاکید نمود.
مدیر کل منابع طبیعی استان در این جلسه با بیان این که باید نگاه پیشگیرانه در بحث کنترل سیلاب صورت گیرد،گفت: ضرورت هم افزایی و استفاده از ظرفیت همه دستگاه ها در بخش مدیریت سیلاب ضروری است و هزینه ها را کمتر می کند.
ابوطالب قزلسفلو افزود: کنترل سیلاب امکان پذیر نیست و ما تنها می توانیم آن را مدیریت کنیم و خسارات مالی و تلفات جانی آن کم کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان در ادامه بر خطرناک بودن حوضه زیارت که منتهی به شهر گرگان می شود تاکید کرد و افزود: سیل این منطقه برای شهرگرگان یک تهدید است و باید مطالعات پیشگیرانه بیشتری برای آن انجام شود.
گفتنی است در این جلسه گزارش هایی از سوی شرکت آب منطقه ای ،هواشناسی و دیگر اعضای شرکت کننده ارائه شد.