به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، در این جلسه استاندار گلستان با اشاره به کاهش رواناب رودخانه های سطح استان گفت: در جلسات بعدی شورای حفاظت گزارشی از وضعیت رسوبات در سدهای مخزنی استان ارائه شود. همچنین در بحث بیش برداشت از چاه های مجاز نیز باید از قبل به مالکان چاه ها اطلاع رسانی کامل صورت گیرد و اتمام حجت به موقع نسبت به موضوع انجام شود.
دکتر صادقلو با بیان این که باید بین بدنه اجرایی در خصوص نظارت بر بیش برداشت ها هماهنگی وجود داشته باشد، اظهار کرد: لازم است برش اقتصاد مقاومتی در بحث آب مشخص و ارائه شود تا بدانیم در راستای اقتصاد مقاومتی در بحث آب چه کرده ایم.
استاندار گلستان تصریح کرد: در تزریق اعتبار نگاه با اولویت برنامه ای داشته باشیم وطرح های آبخیزداری و رعایت الگوی کشت می بایست درراستای حفاظت از منابع آب استان در اولویت قرار گیرد.
دکتر صادقلو افزود: در روند پرونده های قضایی انسداد تسریع صورت گیرد و روی آن کار شود همچنین باقی مانده انسداد چاه ها نیز تقویم اجرایی داشته باشد.
وی با بیان این که مساله بهره وری از آّب بسیار مهم است، گفت: وجود تشکل های آب در حفاظت از منابع آب ضروری است و می بایست تولید فکر در راستای تشکل های حفاظت از منابع آب صورت گیرد و نقش تشکلها در این بخش پررنگ تر شود چرا که مساله آب بسیار حیاتی است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان هم در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان گفت: نزولات جوی سطح استان طی سال آبی جاری به میزان 614.6 میلی متر بوده که نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته 65.8 درصد افزایش نسبت به دوره مشابه دراز مدت حدود31.4درصد افزایش نشان می دهد.
مهندس نظری تصریح کرد: جریان رودخانه های استان به میزان 25 تا 50 درصد نسبت به دوره مشابه دراز مدت کاهش نشان می دهد. وکسری مخزن تجمعی سفره های آب زیرزمینی استان به میزان 310میلیون متر مکعب (25 درصد کاهش طی دوره آماری 24 ساله) شامل257 میلیون مترمکعب در سفره های آزاد و به میزان 53 میلیون مترمکعب در سفره های تحت فشارنسبت به دوره مشابه دراز مدت را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: حجم آب موجود در سدهای مخزنی استان درتاریخ 20شهریورسال جاری به میزان 90میلیون متر مکعب که نسبت به حجم ذخیره (300 میلیون متر مکعب) بیانگر 30.4درصد از مخازن ذخیره سدها می باشد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای در ادامه دستورالعمل برخورد با چاه های مجاز بیش برداشت را اعلام کرد و افزود: نشست های دوره ای با بهره برداران منابع آب در هر امور شهرستان، نشست با مقامات قضایی و انتظامی، نشست با مقامات اجرایی، نشست با گروه های مرجع و روحانیون و مصاحبه تلویزیونی و گزارش های خبری را از جمله برنامه های اطلاع رسانی این شرکت عنوان کرد.
مهندس نظری در ادامه برنامه انسداد چاه های غیر مجاز امسال را هزار حلقه عنوان کرد و گفت: در 5 ماه ابتدای سال 228 حلقه انسداد صورت گرفته است و 772 حلقه باقی مانده است که باید تا پایان سال انجام شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه، تسریع در مبادله موافقت نامه و ابلاغ تخصیص اعتبارات طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی و تغذیه مصنوعی را از جمله مصوبات جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان اعلام کرد و افزود: با توجه به برنامه عملیاتی طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی استان طی سال 95 کلیه اعضا نسبت به عملیاتی نمودن آن در سطح استان و شهرستان ها پیگیری لازم را بعمل آورده و گزارش عملکرد به صورت ماهیانه به دبیرخانه شورای حفاظت منابع آب گزارش گردد.
گفتنی است مدیر کل منابع طبیعی استان نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت فرسایش خاک و آبخیزداری در استان ارائه کرد و بر ضرورت اجرای آن در استان تاکید نمود.