به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، در این نشست مهندس سید محسن حسینی دبیر کارگروه مذکور با اشاره به افزایش بارندگی ها در سال آبی جاری گفت: از ابتدای سال آبی جاری در کل کشور نسبت به سال گذشته افزایش 23 درصدی بارش را شاهد هستیم و در استان گلستان نیز در سال آبی جاری 523 میلی متر باران باریده است که نسبت به سال گذشته افزایش 68 درصدی و نسبت به دراز مدت افزایش 30 درصدی را نشان می دهد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان در این جلسه، تصریح کرد: آمارها نشان از افزایش یک و دو دهم درجه ای دما در دشت و 7 دهم درجه ای در ارتفاعات را دارد که این عامل و افزایش تبخیر موجب شده است آبدهی رودخانه ها متوسط بین 16 تا 88 درصد کاهش داشته باشد.
مهندس حسینی در ادامه با اشاره به ذخایر آبخوان های عمیق و کم عمق از کاهش 12 درصدی در آبخوان های زیرزمینی استان خبر داد و گفت: در زمانی که آبخوان های ما نرمال هم باشد نباید برخی کشت ها در استان انجام شود که از جمله مهم ترین آن ها برنج است.
معاون حفاظت و بهره برداری با اشاره به وضعیت مخازن سدهای استان اظهار کرد: هم اکنون در مجموع 14 سد استان 73 درصد آن آبگیری شده است که نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری را نشان می دهد.
دبیر کارگروه سیل و مخاطرات دریایی استان در ادامه در خصوص پسروی آب دریا در خلیج گرگان گفت: کمیته ملی نجات خلیج گرگان تشکیل شده است که برخی سازمان ها نظیر محیط زیست، جهاد، وزارت نیرو و... در آن عضو هستند و در جلسه بعدی کارگروه سیل سازمان های عضو توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده ارائه دهند.
مهندس سید رضا قادری نماینده مدیریت بحران استان گلستان نیز در این جلسه گفت: از مجموع اعتبارات سیل و حوادث سال گذشته تنها 30 درصد اختصاص یافته است که موجب شده است نتوانیم تمام تعهدات و اقدامات را در حوزه ادارات مذکور به انجام رسانیم.
وی افزود: امیدوار هستیم در باقی مانده سال مالی بخشی از این اعتبارات تخصیص یابد و بتوانیم تعهدات ایجاد شده را پرداخت نماییم.
در ادامه جلسه نماینده اداره هواشناسی، نماینده محیط زیست، نماینده اداره منابع طبیعی مباحث خود را در خصوص کارگروه مطرح کردند.