به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان ، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در این جلسه ضمن تقدیر از مدیران منابع آب شهرستان ها که از ابتدای وقوع بارش ها در استان حضور داشتند، خواستار تدقیق لحظه ای آمارها و تصمیم گیری بر اساس آخرین اطلاعات توسط دفتر مطالعات و اطلاع رسانی به فرمانداری ها به عنوان روسای ستاد بحران شهرستان ها به ویژه در بحث احتمال طغیان آب گرگان رود توسط مدیران منابع آب شهرستانها شد.
مهندس علی نظری در ادامه بر استفاده از ظرفیت پیمانکاران جهت کنترل طغیان در نقاطی که امکان بروز آن وجود دارد و استفاده از تمامی ظرفیت های شرکت جهت به حداقل رساندن خسارات به مردم،تسریع در ارائه گزارش ها و مستند سازی وقوع سیل و خسارت سیل به رودخانه ها ، دیواره رودخانه ها ،کانال های آبیاری و تاسیسات آبرسانی تاکید کرد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان هم در این جلسه گفت: با توجه به لایروبی تعداد زیادی از رودخانه ها در استان رواناب ایجاد شده عمدتا در رودخانه ها جریان داشته ولی در نقاطی به دلیل ابعاد نامناسب پل ها و سازه های تقاطعی و نیز گرفتگی دهانه پل ها بوسیله تنه درختان و خاشاک و زباله ها بالازدگی آب را داشتیم که منجر به آب گرفتگی برخی خیابان ها در سطح شهرها و جاده ها و برخی از اراضی کشاورزی شد که خسارات مرتبط با حوزه عمل شرکت در حال محاسبه و بررسی است.
مهندس سید محسن حسینی افزود: نگرانی فعلی مربوط به رودخانه گرگان رود در حد فاصل گنبد تا سد وشمگیر است که دلیل آن طغیان رودخانه های نرماب، چهل چای و خرمالود و رسیدن اوج سیلاب این سه رودخانه به گرگان رود است که اطلاع رسانی به فرماندار ویژه گنبد انجام شده است.
وی تصریح کرد: محاسباتی نیز در خصوص میزان یا حجم رواناب ایجاد شده در بالا دست سد ها انجام شده است که در صورت نیاز نسبت به ظرفیت سازی کنترل سیلاب توسط سدهای گلستان ، بستان، وشمگیر و کوثر انجام می شود که با توجه به حجم موجود و حجم آّب ناشی از رواناب سیلاب موضوع تحت کنترل است.
مهندس حسینی افزود: همچنین با توجه به پیش بینی بارش در خراسان شمالی و تاثیر آن بر رودخانه اترک و تاسیسات آبی مرتبط، ظرفیت سازی، کنترل سیلاب در سد دانشمند در حال انجام است تا در صورت ورود سیلاب از خراسان شمالی به گلستان ضمن استفاده حداکثری از حجم آورد رودخانه پس از چند سال خشکسالی خسارات سیل نیز به حداقل برسد.
مهندس حسن فراز جو مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این جلسه توضیحاتی پیرامون پیش بینی بارندگی ها توسط نرم افزارهای مرتبط و نیز بارش اتفاق افتاده با توجه به آمارایستگاه های هواشناسی شرکت و شدت و مدت آن ، رواناب ایجاد شده در رودخانه ها با توجه به آمار ایستگاه های آب سنجی شرکت و نیز احتمال طغیان رودخانه ها ارائه کرد.
به گفته وی با توجه به اوج سیلاب در رودخانه چهل چای به میزان 110 متر مکعب بر ثانیه، نرماب به میزان 160 متر مکعب بر ثانیه و خرمارود به میزان 83 متر مکعب بر ثانیه، تلفیق اوج سیلاب با توجه به تفاوت زمانی اندک، در گرگانرود سیلابی به اوج 160 متر مکعب بر ثانیه ایجاد خواهد کرد که منجر به طغیان رودخانه گرگانرود خواهد نمود.
گفتنی است در این جلسه سایر اعضای کمیته بحران شرکت نیز در حوزه مسئولیت های خود تو ضیحاتی ارائه دادند.