به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، این نشست با حضور اعضای کارگروه شامل آب منطقه ای، هواشناسی، علوم پزشکی، محیط زیست، شیلات و سایر نهادها و سازمان های مرتبط در شرکت آب منطقه ای استان برگزارشد.
مهندس سید محسن حسینی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آّب منطقه ای گلستان و دبیر کارگروه فوق، در این نشست با اشاره به افزایش میانگین بارندگی ها در سال زراعی جاری گفت: از ابتدای مهر ماه تاکنون میزان بارندگی ها در استان 25 درصد افزایش داشته است اما به دلیل افزایش تبخیرها و افزایش دما با کاهش 42 تا 89 درصدی رواناب در استان مواجه بودیم.
وی افزود: میزان دما در سال جاری در دشت 7 دهم درجه و در ارتفاعات 4 دهم درجه افزایش داشته است و میزان تبخیر در ایستگاه های شرکت آب منطقه ای در سال جاری افزایش 28 درصدی را نشان می دهد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان در این جلسه تصریح کرد: کاهش 212 میلیون متر مکعبی ذخیره آبخوان های استان نشانگر این است که این ذخایرهنوز نتوانسته اند کسری خود را بازسازی و جبران کنند و در انتهای بهمن ماه 94 ، مقدار 17 درصد کسری دارند.
مهندس حسینی افزود: امیدوار هستیم بتوانیم در ادامه سال و سال جدید با ادامه بارندگی ها، کسری ذخیره آبخوان های استان جبران شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان در ادامه به ذخیره سدهای استان تا پایان اسفند اشاره کرد و گفت: تاکنون 44درصد حجم آب سدهای استان آبگیری شده است که این میزان طی مدت مشابه سال گذشته 22 درصد بوده است.
معاون اداره کل هواشناسی هم در این جلسه با ارائه آمار بارندگی استان گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون 372 میلی متر در استان باران باریده است و این در حالی است که آمارها از افزایش بارندگی ها در سال جاری خبر می دهد.
رحمان نیا همچنین با افزایش ذخیره برفی در بهمن سال جاری افزود: پیش بینی ها از افزایش نیم تا یک و نیم درصدی دما در سه ماه آینده خبر می دهد و این فرآیند البته در ادامه تعدیل می شود.
نماینده دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این جلسه در رابطه با سیستم هشدار سریع سیل در استان توضیحاتی ارائه کرد.