به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، مهندس علی نظری در سی و نهمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی که با حضور رییس کل دادگستری،معاون استاندار، دادستان استان و مدیران کل استانی به میزبانی آب منطقه ای استان برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت آب استان گفت: امسال سال آبی خوبی را شروع کردیم و میزان بارندگی ما در سال آبی جاری 190 میلی متر بوده که نسبت به دراز مدت 41 و نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش بارندگی را شاهد هستیم.اما روان آب های استان که در رودخانه ها جاری است هنوز به حد نرمال نرسیده و می توان گفت که زمین هنوز تشنه است.
وی افزود: در شرایط نرمال پتانسیل آب استان 2485 میلیون متر مکعب است که میزان آب های سطحی 1235 میلیون مترمکعب و مابقی آب های زیرزمینی است. که البته آب قابل برنامه ریزی و استحصال کمتر از مقادیر فوق می باشد.
نظری تصریح کرد: در حال حاضر سرانه آب هر نفر در کشور 1700 متر مکعب است که در سال 1404 این عدد به 770 تا 880 متر مکعب می رسد که آمار نگران کننده ای است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کل ظرفیت بهره برداری از آب های سطحی استان را 888 میلیون متر مکعب(72 درصد از کل پتانسیل) اعلام کرد و گفت: تشکیل جلسات کمیته ایمنی و پایداری سدهای در دست ساخت و بهره برداری، تشکیل تشکل های آب بران در شبکه سدهای بزرگ و کوچک استان ،تشکیل کارگروه توزیع آب سدها بصورت استانی و 3 کارگروه محلی، تشکیل کمیته مشترک مصرف بهینه آب کشاورزی، جلسات منظم علاج بخشی سد وشمگیر با توجه به اتمام عمر مفید سد ومرمت و بازسازی و نگهداری تعمیرات تاسیسات آبی از جمله مهم ترین اقدامات در راستای بهره برداری بهینه از آّب های سطحی استان است.
وی کل پتانسیل آب های زیرزمینی استان را 1250 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: کل بهره برداری حدود 1218 میلیون متر مکعب، تعداد چاههای دارای پروانه حدود 19 هزار حلقه با حجم تخلیه 1029 میلیون متر مکعب، تعداد قنوات فعال 152 حلقه با حجم تخلیه 26 میلیون متر مکعب، تعداد چاههای فاقد پروانه حدود 17 هزار حلقه با حجم تخلیه 163 میلیون متر مکعب ( 13 درصد کل استحصال) است.
مهندس نظری به اقدامات انجام شده در راستای بهره برداری بهینه از آبهای زیرزمینی اشاره کرد و گفت: اعزام 26 گروه گشت و بازرسی سالانه، توقیف 95دستگاه حفاری غیر مجاز ، انسداد 1736 چاه فاقد پروانه، نصب 1000دستگاه کنتور هوشمند، فرهنگ سازی و اجرای طرح داناب برای 75 هزار دانش آموز مقطع راهنمایی در سال، واگذاری نظارت بر حفاری چاهها به بخش خصوصی با تعداد 36 کارشناس ناظر، مطالعات ایجاد تشکل آب زیرزمینی وپروژه های تغذیه مصنوعی در حال بهره برداری به تعداد 5 مورد با حجم تغذیه سالانه یک و نیم میلیون متر مکعب از جمله مهم ترین اقدامات چند ساله اخیر بوده است.